مسمومیت با شیر و راه های درمان آن

به گزارش بلندانیوز، برای پیشگیری از مسمومیت با شیر بهتر است حتما به تاریخ انقضای آن توجه کنید. از علائم مسمومیت می توان به گرفتگی شکم، حالت تهوع، اسهال یا تب اشاره نمود.

مسمومیت با شیر و راه های درمان آن

خبرنگاران | سرویس سلامت - در رابطه با مصرف شیر، شاید تاریخ فراوری درج شده بر روی کارتن شیر به اندازه تازگی محصول درون آن مهم نباشد. با این حال، اگر تاریخ انقضای شیر گذشته باشد، احتمال ترش شدن و فاسد شدن شیر افزایش پیدا می نماید. در ادامه نگاه نزدیکتری به بحث مسمومیت با شیر می اندازیم.

باکتری های موجود در شیر

بیشتر انواع باکتری ها، زمانی که شیر پاستوریزه می گردد، توسط گرما از بین می فرایند. هرچند، این احتمال وجود دارد که شیر پس از پاستوریزه شدن نیز آلوده شده و بعضی از باکتری ها از بین نفرایند. علاوه بر این، ممکن است آن ها در دمای پایین نیز رشد نمایند. بنابراین، انجماد و سرد سازی ممکن است رشد آن ها را کاهش دهد، اما متوقف نمی نماید. این باکتری های مقاوم به گرما، معمولا مسئول فاسد شدن شیر پس از گذشت تاریخ انقضا هستند. چندین نوع باکتری مقاوم به گرما وجود دارند. میزان فاسد شدگی بستگی به نوع باکتری دارد.

نشانه های مسمومیت با شیر

اگر شیر تاریخ مصرف گذشته را بنوشید، احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی در شما افزایش پیدا می نماید. مسمومیت غذایی می تواند بسیار خفیف باشد، به گونه ای که حتی متوجه آن نیز نشوید. اما در بعضی موارد ممکن است، مسمومیت با شیر شدید باشد. شما ممکن است دچار گرفتگی شکم، حالت تهوع، اسهال یا تب شوید. این شرایط می تواند ساعت ها یا روز ها ادامه داشته باشد. اگر شیر غیر پاستوریزه مصرف کنید، احتمال وجود باکتری های مضر در آن بیشتر بوده و می تواند باعث بروز بیماری های جدی گردد. به ویژه در افرادی که دستگاه ایمنی ضعیفی دارند.

روش های درمان خانگی

برای درمان این مسمومیت می توان یکی از این روش ها را امتحان کرد:

1. آب بنوشید، زیاد!

پس از مسمومیت با شیر به احتمال زیاد دچار اسهال خواهید شد. اسهال باعث از دست رفتن آب بدن می گردد، پس بهتر است مقدار زیادی آب بنوشید تا اسهال نوعی یاری برای درمان مسمومیت تلقی گردد. اگر آب ننوشید، اسهال مداوم آب بدن شما را کم خواهد نمود و علائم دیگری مانند تب بروز خواهند کرد. توصیه می کنیم مواد کافئین دار مانند قهوه و نوشابه ننوشید تا آب بدن شما در حد تعادل بماند و بیش از حد دفع نگردد.

2. موز، برنج یا نان بخورید

این غذاهای ساده یاری زیادی به درمان مسمومیت می نمایند، چراکه معده را تسکین می دهند و بدن را مجور به استفراغ یا اسهال نخواهند کرد. سیب زمینی پخته شده به صورت پوره نیز یک گزینه مناسب است.

3. سبزیجات برگدار

  • دو یا سه عدد برگ ریحان را در مقدار کمی ماست بریزید، خوب هم بزنید و بخورید.
  • می توانید مخلوطی از مقادیر کم آویشن، نعناع و گشنیز را بجوید.

4. سرکه سیب

سرکه سیب نوعی ماده ضد میکروب است که از قدیم الایام در بسیاری از درمان های خانگی کاربرد دارد. دو قاشق غذاخوری از این سرگه را در آب ولرم بریزید و بعد از مسمومیت با شیر بنوشید. همچنین اگر پس از مسمومیت دوباره می خواهید غذاخوردن را آغاز کنید، این محلول ساده را قبل از وعده غذایی بنوشید.

5. از داروی ضد اسهال استفاده نکنید

همانطور که گفتیم اسهال برای بدن مفید است. اگر پس از مسمومیت دچار اسهال شدید، نشانه این است که سیستم گوارش شما به خوبی کار می نماید. بنابراین بهتر است به سیستم ایمنی بدن خود اطمینان کنید. بنابراین قرص اسهال نخورید. همچنین برای تسکین درد ایبوپروفن نخورید! این دارو معده را تحرک می نماید. توصیه می کنیم به جای این دارو از استامینافون بهره ببرید.

6. تا اطلاع ثانوی سایر لبنیات را نخورید

شاید مسمومیت با شیر به خاطر عدم تحمل لاکتوز توسط معده باشد. پس توصیه می کنیم تا آرامش کامل معده از خوردن سایر مواد لبنی مانند ماست، پنیر، کره یا دوغ اجتناب کنید.

بیشتر بخوانید: خوراکی های مفید در درمان اسهال کدامند؟

شناسایی شیر فاسد شده

خوشبختانه، تشخیص شیر فاسد شده نسبتا آسان است. از بوی بد و ساختار و غلظت غیر معمول شیر می توان به فاسد شدن آن پی برد. اگر مطمئن نیستید که شیر فاسد شده است، بهتر است آن را مصرف نکنید. تا زمانی که قبل از تاریخ انقضا، شیر را مصرف کنید، انواع باکتری هایی که می توانند در دمای پایین رشد نمایند، به حدی نخواهند رسید که بتوانند شیر را فاسد نمایند.

توصیه

  • برای تازه نگه داشتن شیر توصیه می گردد آن را در دمای 38 تا 40 درجه فارنهایت نگهداری کنید.
  • نگه داشتن شیر در کارتن یا بطری اصلی به کاهش فاسد شدگی شیر یاری می نماید.
  • شیر را برای مدت زمان طولانی در دمای اتاق قرار ندهید، زیرا باعث رشد انواع باکتری ها می گردد.
  • هرگز شیر استفاده نشده را به درون ظرف اصلی برنگردانید. با این کار، احتمال آلوده شدن شیر افزایش پیدا می نماید
  • بهتر است شیر را در قسمت عقب یخچال نگه دارید، زیرا باز شدن مکرر درب یخچال بر دمای محصولات نزدیک به درب تاثیر می گذارد.

در سرانجام می توان گفت که فاسد شدگی نوعی واکنش میکروبی است. شیر از 87 درصد آب، به علاوه پروتئین، چربی، مواد معدنی و لاکتوز تشکیل شده است. بعضی افراد به علت وجود لاکتوز، قادر به هضم شیر نیستند. با این حال، لاکتوز، توسط باکتری استرپتوکوک به اسید لاکتیک تبدیل می گردد. با افزوده شدن اسید لاکتیک، pH شیر به نقطه ای می رسد که باکتری استرپتوکوک دیگر نمی تواند رشد کند. سپس، نوع دیگری از باکتری به نام لاکتوباسیلوس وارد عمل شده و به همین ترتیب لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می نماید تا زمانی که در آب اسیدی خود جوشانده شده و دیگر تکثیر نگردد. افزایش خاصیت اسیدی، باعث ترش شدن شیر شده و باعث می گردد پروتئین شیر، کوآلوگه (دلمه) گردد.

روش های شما برای درمان مسمومیت با شیر چیست؟ تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 21 اسفند 1399 بروزرسانی: 21 اسفند 1399 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 1272

به "مسمومیت با شیر و راه های درمان آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسمومیت با شیر و راه های درمان آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید