طرز تهیه پلو مخلوط با گوشت چرخ نموده
به گزارش بلندانیوز، تقریبا همه ما از خوردن انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ نموده لذت می بریم و محبوبیت این نوع غذا بر کسی پوشیده نیست. در این مطلب طرز تهیه سه نوع از این غذا شامل لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده، قورمه سبزی پلو و مصالح پلو توضیح داده می گردد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگر به فکر تهیه غذایی همه پسند هستید، انوع پلو مخلوط با گوشت چرخ نموده گزینه مناسبی خواهد بود. اغلب ما به ویژه بچه ها گوشت قرمز را تنها به صورت چرخ نموده میل می نمایند و این غذا ها می تواند ایده های خوبی برای استفاده از گوشت قرمز در رژیم غذایی ما باشند.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
- لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده
- قورمه سبزی پلو
- مصالح پلو
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده
به منظور تهیه این غذا برای سه الی چهار نفر، به دو و نیم الی سه ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
مواد لازم | |
برنج | 500 گرم |
گوشت چرخ نموده | 350 گرم |
لوبیا سبز | 350 گرم |
پیاز داغ | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و پودر دارچین | به میزان لازم |
نکته: برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید.
دستور تهیه:
- گوشت چرخ نموده، و کمی روغن را روی حرارت قرار دهید تا آب گوشت کاملا تبخیر گردد.
- مقداری زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.
- یک و نیم الی دو لیوان آب به گوشت افزوده و اجازه دهید که گوشت نیم پز گردد.
- نخ دو طرف لوبیا سبز را بگیرید و آنها را خرد کنید. سپس به گوشت اضافه کنید.
- زمانی که آب مایه تمام شد و گوشت و لوبیا پخته شده بود، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، نمک و دارچین را اضافه کنید. پس از چند دقیقه مایه را از روی حرارت بردارید.
- مقداری آب را در یک قابلمه به جوش آورید و اندکی روغن به آن اضافه کنید. آب برنج را دور بریزید و برنج را به آب جوش بیفزایید. وقتی که مغز برنج نرم شد، آن را در آبکش ریخته و مقداری آب گرم روی برنج بریزید تا شسته گردد.
- کف یه قابلمه را چرب نموده و بسته به سلیقه خودتان سیب زمینی حلقه شده یا نان را کف قابلمه قرار دهید.
- سپس یه لایه برنج و یک لایه مخلوط گوشت و لوبیا سبز بریزید و تا سرانجام پیش بروید.
قابلمه را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز بگذارید، دم کنی و درب قابلمه را نیز قرار دهید. پس از 10 دقیقه، یک شعله پخش کن زیر قابلمه بگذارید و صبر کنید تا برنج کاملا دم بکشد.
غذا آماده است و می توانید آن را همراه با ترشی یا سالاد شیرازی سرو کنید. لوبیا پلو شیرازی را نیز می توانید به همین صورت تهیه و با گوشت چرخ نموده مصرف کنید.
طرز تهیه قورمه سبزی پلو
به منظور تهیه این پلو مخلوط با گوشت چرخ نموده برای سه الی چهار نفر، به دو و نیم الی سه ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر ذکر شده است، احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم | |
برنج | 500 گرم |
گوشت چرخ نموده | 350 الی 400 گرم |
سبزی | 750 گرم |
گرد لیموعمانی | یک قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده، فلفل و نمک | به میزان لازم |
چند نکته:
- برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و کمی نمک به آن اضافه نمایید.
سبزی شامل تره، جعفری و مقدار کمی شنبلیله می گردد. زیاد بودن مقدار شنبلیله باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.
شیوه طبخ:
به گوشت چرخ نموده مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و پس از آنکه ورز دادید، از آن کوفته های کوچک درست کنید. سپس کوفته ها را در مقداری روغن کمی تفت دهید تا هنگام پخت وا نروند.
- سبزی را پاک کنید و به دقت بشویید. سپس آنها را در آبکش قرار دهید تا خشک شوند و خرد کنید. سبزی را با یک الی دو قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید.
سبزی و کوفته های سرخ شده را مخلوط کنید و نصف لیوان آب به آن ها بیفزایید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید.
- مقداری پودر لیموعمانی به سبزی و کوفته اضافه کنید و صبر کنید که مخلوط چند جوش بزند، در سرانجام مقداری نمک اضافه کنید.
- برنج را آبکش کنید و سپس کف یک قابلمه روغن بریزید. در صورت تمایل نان یا سیب زمینی قرار دهید، در غیراین صورت کف قابلمه برنج بریزید.
- یک لایه برنج و سپس مقداری مخلوط گوشت و سبزی (توجه کنید که آب گوشت به برنج اضافه نگردد) در قابلمه قرار دهید، همین ترتیب را پیش بروید تا برنج و گوشت تمام گردد.
- برنج باید در وسط قابلمه حالت مخروط داشته باشد، روی حرارت ملایم قرار دهید، دم کنی بگذارید و درب قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد.
- زمانی که برنج بخار کرد، مقداری از آب گوشت و سبزی را با مقداری روغن مخلوط نموده و روی برنج بدهید. توجه داشته باشید که مقدار آب کم باشد.
- زمانی که برنج دم کشید، آن را به یک دیس منتقل کنید و مقداری برنج زعفرانی درست نموده و برای تزیین روی برنج قرار دهید.
طرز تهیه مصالح پلو
مصالح پلو یکی دیگر از انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ نموده است و به منظور تهیه آن برای سه الی چهار نفر، به دو و نیم الی سه ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه ذکر می گردد، احتیاج دارید.
مواد لازم | |
برنج | یک کیلوگرم |
گوشت چرخ نموده | یک کیلوگرم |
پیاز | 3 الی 4 عدد |
ادویه | دو قاشق سوپخوری |
زعفران سائیده | یک قاشق مرباخوری |
روغن، فلفل و نمک | به میزان لازم |
شیوه آماده سازی:
برنج را آبکش کنید و کف یک قابلمه را روغن بریزید. بسته به سلیقه خودتان کف قابلمه سیب زمینی ورقه ای یا نان قرار دهید و برنج را روی آن بریزید، در بین لایه های برنج ادویه و نمک بریزید.
- مقداری زعفران دم نموده را با آب گوشت یا آب ساده مخلوط کنید و سه الی چهار قاشق سوپخوری روغن به آن اضافه کنید. هنگامی که برنج عرق کرد، مخلوط فوق را روی برنج دهید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- پیازها را رنده ریز بزنید و همراه با گوشت چرخ نموده و کمی ادویه و فلفل مخلوط کنید.
- مقداری از مایه را بردارید و در دست خود به شکل دایره درآورید و آنگاه وسط آن را سوراخ کنید. سپس آنها را سرخ نمایید.
پس از آنکه برنج دم کشید، آن را به آرامی بهم بزنید تا ادویه ها با برنج مخلوط شوند. سپس پلو را در دیس بکشید و زعفران دم نموده و مقداری کره ذوب شده روی آن بدهید.
سپس شامی ها را نیز روی پلو قرار دهید.
گاهی در تهیه این غذا به تعداد نفرات نیمرو درست می نمایند و همراه با شامی ها به طور یکی درمیان روی پلو قرار می دهند. در صورت تمایل می توانید پس از آنکه شامی ها سرخ شد، آن ها را روی برنج قرار دهید تا پلو دم بکشد و سپس روی برنج بچینید.
چلو و خورشت و پلو های مخلوط از محبوب ترین غذا های سنتی ما ایرانیان هستند که معمولا در رژیم غذایی ما جای دارند. این غذا ها مانند اغلب غذا های سنتی به زمان زیادی برای طبخ احتیاج دارند، اما طعم های بی نظیری که خلق می نمایند، ارزش این زحمت را دارند.
منبع: setare.com