طرز تهیه مربای به خانگی؛ خوش رنگ و معطر
به گزارش بلندانیوز، خبرنگارانـ مربا یکی از خوراکی های خوشمزه و پر هوادار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژه ای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو می گردد. مربا ها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوه های گوناگون تهیه می شوند. مربای به یکی از انواع خوش طعم و خوشرنگ مربا های ایرانی است که بسیار محبوب است.
به گزارش خبرنگاران، این مربا رنگ و لعاب فوق العاده ای دارد و علاوه بر این بسیار خوشبوست. مربای به را معمولا در فصل پاییز که میوه به فراوان می گردد، تهیه می نمایند. در این مطلب طرز تهیه یک مربای به خوشمزه و خانگی همراه با نکات مهم و فوت و فن های خوش رنگ شدن آن تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مربای به
میوه به: 1 کیلو
شکر: 1 کیلو
هل: 5 عدد
آب لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری
آب: 12 لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به میوه به
میوه به یکی از میوه های خوشبو و بهشتی است که طعم و بوی بسیار مطبوعی دارد و دارای خواص بی شماری برای بدن است. به سرشار از ویتامین A، B و املاح آهکی است؛ بعلاوه به دارای مقادیر قابل توجهی از پروتئید، گلوسید و لیپید است که برای سلامت قلب، معده و دستگاه گوارش و آرامش اعصاب مفید است. در ایران به در استان های فارس، اصفهان، کرمان و اردبیل فراوری می گردد. برای تهیه مربای به بهتر است از به های سالم، بدون لکه و زدگی بهره ببرید.
نکات مربوط به هل
سعی کنید بری تهیه هر نوع شیرینی یا مربا حتما از هل سبز بهره ببرید؛ زیرا هل سبز عطر و بوی بیشتری نسبت به هل سفید دارد.
طرز تهیه مربای به
برای آغاز کار به ها را بشویید و سپس پوست کنید. هر به را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هسته های داخل آن را بیرون بیاورید. بعد هر قسمت را روی تخته آشپزخانه بگذارید و به صورت مکعبی خرد کنید. برای برش دادن به می توانید از قالب های کوچک شیرینی پزی هم بهره ببرید که در این صورت مربای به شما ظاهر زیباتری خواهد داشت. به های خرد شده را توی یک قابلمه مناسب بریزید. شکر را روی به بریزید و آب را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و قابلمه را روی اجاق گاز قرار بدهید و شعله را زیاد کنید تا مربا جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و اجازه بدهید تا به ها به مدت 3 ساعت به آرامی بپزند و تغییر رنگ بدهند و شربت به غلظت برسد.
بعد از گذشت این مدت زمان درب قابلمه را بردارید و دانه های هل را که از توی پوست بیرون آورده اید، توی قابلمه مربا بریزید. سپس مربا را از روی اجاق گاز بردارید و آب لیموترش را به آن اضافه کنید و با قاشق آرام هم بزنید تا به ها له نشوند. اگر بعد از گذشت این مدت زمان مربای به شما هنوز به غلظت نرسیده بود، نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا غلیظ گردد و به این نکته توجه داشته باشید که مربا بعد از سرد شدن سفت تر و غلیظ تر می گردد؛ پس به غلظت کافی برای مربا هنگام پخت توجه کنید. در مرحله آخر بگذارید مربای به کاملا سرد گردد؛ سپس توی شیشه های خشک و تمیز بریزید، طوری که روی شیشه و سطح مربا با شربت پوشانده گردد. شیشه های مربا را می توانید در یخچال یا در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکات مهم برای خوش رنگ شدن مربای به
1 ـ برعکس بقیه مربا ها هنگام تهیه مربای به باید درب قابلمه بسته باشد. این مسئله برای خوش رنگ شدن مربای به اهمیت زیادی دارد.
2 ـ بهتر است برای تهیه مربای به از دیگ مسی بهره ببرید؛ زیرا یاری می نماید تا مربا بعد از جوشیدن تغییر رنگ بدهد.
3 ـ آبلیمو یا جوهر لیمو را حتما در مرحله آخر پخت به مربا اضافه کنید و سعی کنید بعد از اضافه کردن آبلیمو دیگر مربای به روی شعله اجاق گاز نباشد.
4 ـ برای خوش رنگ شدن مربای به بهتر است از به سالم و بدون لک و زدگی بهره ببرید.
5 ـ حتما به را پوست کنید تا مربای شما خوش رنگ گردد.
منبع: فرارو