طرز تهیه دسر زعفرانی

به گزارش بلندانیوز، دسر زعفرانی ، الهام گرفته از یک دسر ایتالیایی به نام پاناکوتا است که با استفاده از خامه و ژلاتین داخل قالب تهیه می گردد. این دسر ایتالیایی را معمولا با وانیل، پودر قهوه یا کاکائو و دیگر افزودنی ها طعم دار می نمایند.

طرز تهیه دسر زعفرانی

از آنجایی که ایران یکی از کشورهای صادر نماینده زعفران است و این گیاه مفید در کشورمان به وفور یافت می گردد، ایرانیان پاناکوتا را با استفاده از رشته های آب شده زعفران طعم دار می نمایند. از فواید بی شمار زعفران می توان به پیش گیری و درمان بیماری هایی مثل آسم، سرفه مزمن، سردرد، بی خوابی، سرطان، آلزایمر، ناراحتی های گوارشی و…اشاره کرد. علاوه بر آن، طعم بی نظیر زعفران باعث شادابی و خوش خلقی می گردد.

مواد لازم برای تهیه دسر زعفرانی

  • شیر پرچرب کاله خرید آنلاین سه پیمانه
  • شکر یا عسل یک پیمانه
  • پودر هل یک قاشق مرباخوری
  • خامه فرادما کاله خرید آنلاین 100 گرم
  • زعفران آب شده یک قاشق غذاخوری
  • پودر ژلاتین سه قاشق غذاخوری
  • گلاب نصف پیمانه

طرز تهیه دسر زعفرانی

مرحله اول

قبل از هر کاری، در زعفران آب شده تکه ای یخ قرار دهید و آن را کنار بگذارید. این کار باعث خوش رنگی و ماندگاری زعفران می گردد.

ابتدا شیر سرد را داخل قابلمه بریزید و پودر ژلاتین به آرامی به آن اضافه کنید. به این نکته دقت کنید که حتما پودر ژلاتین را به صورت بارانی به شیر اضافه کنید تا گلوله نگردد. بعد خیلی آرام به مدت یک دقیقه شیر را هم بزنید. البته می توانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کنید. یعنی آن را به آرامی به آب سرد اضافه کنید و روی بخار آب به آن حرارت دهید و سپس به شیر اضافه کنید.

مرحله دوم

بعد از حل شدن پودر ژلاتین در شیر، به آن شکر یا عسل اضافه کنید. بعد قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و در حین حرارت تماشا قابلمه، آن را هم بزنید تا زمانی که شکر کاملا حل گردد. بلافاصله بعد از حل شدن شکر و ژلاتین در شیر و قبل از گرم شدن شیر، به آن خامه را اضافه کنید. چرا که اگر شیر گرم گردد و سپس به آن خامه را اضافه کنید، باعث بریده بریده شدن خامه می گردد.

حالا با قاشق یا هم زن دستی به خوبی دسر زعفرانی را هم بزنید تا زمانی که محلول یکنواخت گردد. سپس زعفران را به دسر زعفرانی خود اضافه کنید و خوب هم بزنید تا زمانی که دسر بجوشد. اگر گلوله هایی از خامه یا ژلاتین درون محلول بود، می توانید بعد از جوش آمدن دسر، آن را از یک صافی رد کنید.

مرحله سوم

بعد از این مرحله به دسر زعفرانی هل را اضافه کنید. سعی کنید از پودر آماده هل استفاده نکنید و هل را دقیقا همان موقع که می خواهید به محلول اضافه کنید، آسیاب کنید تا عطر و طعم آن به اصطلاح نپرد. دسر را خوب هم برنید تا یکنواخت گردد. سپس گلاب را به دسر زعفرانی اضافه کنید. دقت گردد گلاب را زودتر به دسر اضافه نکنید چرا که با حرارت تماشا زیاد، طعم آن از بین می رود.

مرحله چهارم

دسر را داخل یک قالب سیلیکونی یا هر قالب دیگری که قابلیت برگشتن داشته باشد، قرار دهید. اگر از قالب فلزی استفاده می کنید، قبل از ریختن دسر، قالب را مدتی داخل آب گرم قرار دهید. نیازی به چرب کردن قالب نیست. بعد دسر زعفرانی خود را به مدت حداقل 5 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا بافت های آن خود را بگیرند.

بعد از این مدت کناره های دسر را با استفاده از کاردک یا چاقو نازک از قالب جدا کنید و آن را داخل ظرفی که مقداری رطوبت داشته باشد برگردانید. دلیل لزوم رطوبت داشتن ظرف این است که اگر در هنگام برگرداندن قالب، دسر زعفرانی در وسط ظرف قرار نگرفت، بتوانید به راحتی آن را جا به جا کنید و دسر به ظرف نچسبد. دسر زعفرانی آماده سرو است. می توانید آن را با دارچین و میوه های مختلف تزئین و میل کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 16 شهریور 1401 بروزرسانی: 16 شهریور 1401 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 1926

به "طرز تهیه دسر زعفرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر زعفرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید