طرز تهیه ماهی با سس رب انار در 30 دقیقه ، 2 رسپی در فر و تابه

به گزارش بلندانیوز، ماهی با سس رب انار، یکی از خوشمزه ترین است که برای قرار گرفتن در و یک گزینه مناسب است. معمولا غذاهایی که با رب انار یا سس انار درست می شوند، اصالت شمالی دارند و این غذا هم یک غذای شمالی است و با انواع ماهی ها به صورت پخته یا کبابی می توانید تهیه کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه ماهی با سس رب انار به 2 روش ساده و کبابی و نکات خوشمزه شدن ماهی با سس رب انار را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه ماهی با سس رب انار در 30 دقیقه ، 2 رسپی در فر و تابه

مواد لازم برای تهیه ماهی با سس رب انار در تابه

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
ماهی تازه (سفید یا قزل آلا)600 گرم
دانه انار تازه1 لیوان فرانسوی دسته دار
رب انار1 قاشق غذاخوری
شنبلیله خشکنصف قاشق چای خوری
آب نارنجنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
ادویه ماهی1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان یا برنجبرای سرو ماهی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت ماهی با سس رب انار: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه ماهی با سس رب انار در تابه

ماهی با سس رب انار را می توانید به عنوان برترین گزینه برای ناهار یا شام مهمانی یا دورهمی ها هم تهیه کنید. در ادامه مراحل تهیه ماهی با سس رب انار را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: ماهی را آماده کنید

ابتدا ماهی را بشویید و اگر درسته است، دم و سر آن را جدا کنید. ماهی را به صورت سفره ای باز کنید و استخوان های یک تکه وسط کمر آن را بیرون بیاورید. امعا و احشای ماهی را بیرون بیاورید و کاملا ماهی را بشویید تا خونابه های آن هم خارج گردد. ماهی را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته گردد.

در صورت تمایل می توانید انواع ماهی تازه را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: ماهی را مزه دار کنید

ماهی ها در یک ظرف بگذارید و در یک ظرف مسطح بگذارید. روی ماهی به مقدار لازم نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه ماهی، شنبلیله خشک و کمی روغن بریزید. مواد مرینیت را روی همه سطح ماهی ماساژ دهید. روی ماهی را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار گردد. سایر را بلد هستید؟

شما می توانید انواع ادویه معطر غذا مثل فلفل سیاه، زردچوبه، انواع سبزی خشک معطر و انواع روغن پخت و پز را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از تهیه کنید.

مرحله سوم: ماهی را سرخ کنید

بعد از اینکه ماهی ها طعم دار شدند، آنها را از یخچال بیرون بیاورید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن داغ گردد. سپس ماهی ها را به آرامی ابتدا از سمت گوشت در تابه بچینید و اجازه دهید یک سمت ماهی ها طلایی و سرخ گردد. سپس آنها را برگردانید و اجازه دهید سمت دیگر ماهی ها هم سرخ گردد. بعد از سرخ شدن ماهی ها آنها را کنار بگذارید.

می توانید روغن سرخ کردنی را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.

مرحله چهارم: سس رب انار را درست کنید

تابه ای که ماهی ها را در آن سرخ کنید، تمیز کنید. پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد نموده یا رنده کنید. تابه را روی حرارت بگذارید. کمی روغن در آن بریزید و پیازها را اضافه کنید. پیازها را روی حرارت تفت دهید تا طلایی شوند.

کمی فلفل سیاه، زردچوبه و نمک اضافه کنید و تفت دهید. سپس دانه های انار را اضافه کنید. بعد رب انار () را با کمی آب جوش رقیق کنید و در تابه بریزید.

شما می توانید پیاز داغ آماده و رب انار را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.

مرحله پنجم: ماهی ها را در سس رب انار بپزید

بعد از این که سس غلیظ شد و طعم دلخواهتان را گرفت، ماهی های سرخ شده را دوباره در تابه و روی سس بچینید. دوباره میزانی از سس را روی ماهی ها بریزید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید ماهی ها با سس طعم دار شوند.

مرحله آخر: ماهی با سس رب انار را سرو کنید

بعد از پخت ماهی شعله گاز را خاموش نموده و ماهی با سس رب انار را با یا سبزی پلو سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه ماهی با سس رب انار در فر

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
ماهی قزل آلا (یا ماهی دلخواه)1 عدد
لیموترش2 عدد
آب انارنصف لیوان فرانسوی دسته دار
رب انار3 قاشق غذاخوری
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
روغن مایع1 قاشق غذاخوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
سیر2 حبه
فلفل دلمه ای قرمز1 عدد کوچک
کره20 گرم
مغز گردو (خرد شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
جعفری و پیازچه خرد شده نصف لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران (دم نموده غلیظ)2 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت ماهی با سس رب انار در فر: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه ماهی با سس رب انار در فر

در این روش، ماهی ها در فر، کبابی می شوند و سپس با سس رب انار، سرو می شوند. این روش پخت هم بسیار طعم ماهی را مجذوب کننده می نماید. در ادامه طرز تهیه ماهی کبابی با سس رب انار را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: بوی زهم ماهی را بگیرید

در ابتدا برای، سر و دم ماهی را جدا کنید. شکم آن را باز کنید و داخل آن را تمیز کنید. استخوان ماهی را جدا کنید. ماهی بشویید و در یک ظرف بگذارید. روی ماهی را 1 قاشق نمک و حدود 1 لیتر آب بریزید و اجازه دهید ماهی برای 1 ساعت در آب نمک بماند تا بوی زهم آن گرفته گردد.

مرحله دوم: ماهی را مزه دار کنید

فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا فر به مدت 10 دقیقه گرم گردد. ماهی که در آب نمک استراحت کردند، از آب نمک بیرون بیاورید و خشک کنید. روی قسمت داخلی و بیرونی ماهی را زعفران دم نموده بمالید.

1 قاشق غذاخوری آبلیمو، فلفل سیاه و نمک یا ادویه های دلخواه به آن بزنید. کف یک سینی فر یا ظرف مناسب فر، فویل آلومینیومی بگذارید.

زعفران را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله سوم: ماهی را در فر بپزید

در ادامه، ماهی را در سینی بگذارید، طوری که پوست ماهی زیر و گوشت آن، بالا باشد. سیر ها را پوست بگیرید و درشت خرد کنید. لیمو ها را بشویید و به صورت حلقه ای برش بزنید. روی ماهی میزانی کره بمالید یا کره سرد یخ زده را روی کل سطح ماهی، رنده کنید. سپس سیرها و حلقه های لیمو را روی ماهی بگذارید تا همه سطح آن را بپوشاند. فویل آلومینیومی را بپیچید.

مرحله چهارم: ماهی را در فر بپزید

ماهی را در طبقه وسط فر بگذارید و درب فر را ببندید. 40 دقیقه ماهی را بپزید. سپس درب فر را باز و فویل را باز کنید. به مدت 5 دقیقه گریل را روشن کنید تا روی ماهی طلایی گردد. سپس ماهی را بیرون بیاورید.

در این مدت، مغز گردوها را خرد کنید. فلفل دلمه ای را بشویید و دانه های آن را بیرون بیاورید. فلفل دلمه ای را روی شعله گاز یا داخل فر، کبابی کنید. فلفل دلمه ای را ریز خرد نموده یا با گوشتکوب له کنید.

مغز گردو را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله پنجم: سس رب انار را درست کنید

در فاصله ای که ماهی ها در حال کباب شدن هستند، در یک کاسه، رب انار، آب انار، فلفل دلمه ای قرمز کبابی شده، گردوی خرد شده، جعفری و پیازچه خرد شده، 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون و در صورت دلخواه کمی آبلیمو یا سرکه بریزید.

همه مواد سس را هم بزنید تا یک مخلوط رقیق و یکدست داشته باشید. نمک سس را بچشید و در صورت دلخواه کمی نمک هم اضافه کنید.

برای خرید آب انار و روغن زیتون می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله آخر: ماهی با سس رب انار را سرو کنید

بعد از اینکه ماهی ها پختند و سس را درست کردید، ماهی را در ظرف سرو بگذارید و سس ماهی را در کنار آن سرو کنید. می توانید سس را هم روی ماهی ها بریزید و بعد آن را سرو کنید. ماهی با سس رب انار را می توانید با برنج یا نان سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ماهی با سس رب انار

  • در صورت استفاده از دانه های انار یا آب انار، بهتر است انارها ترش باشند.
  • برترین ماهی برای تهیه ماهی با سس رب انار، انواع ماهی های درشت و بدون تیغ و استخوان است. ماهی را به صورت درسته یا برش خورده درشت بپزید یا کبابی کنید.
  • استفاده از دانه انار تازه برای تهیه سس، اختیاری است ولی می تواند طعم سس انار را بسیار خوشمزه تر کند. اگر دانه انار ندارید، می توانید از آب انار بهره ببرید.
  • می توانید به مواد سس رب انار، میزانی زیتون بدون هسته خرد شده هم اضافه کنید.
  • در روش طرز تهیه ماهی با سس انار در فر، می توانید سس را به ماهی اضافه کنید و فویل را بپیچید و ماهی را همراه را سس در فر بپزید.
  • اگر می خواهید سس رب انار، ملس باشد، می توانید از رب انار ملس و کمی شکر هم در مواد سس بهره ببرید.
  • ماهی با سس رب انار را می توانید با سبزی پلو یا پلو سفید یا زعفرانی سرو کنید.
  • مطلب طرز تهیه سس انار را هم بخوانید. این سس برای سرو کنار ماهی سرخ شده هم عالی است.

فوت و فن های خوشمزه شدن ماهی با سس رب انار

چه ماهی برای تهیه ماهی با سس رب انار مناسب است؟

از ماهی های مختلف که درشت و گوشتی هستند و تیغ کمی دارند، می توانید برای تهیه ماهی با سس انار بهره ببرید. ماهی های ریز یا ماهی هایی که در تکه های کوچک خرد نموده اید، گزینه مناسبی نیستند.

سس رب انار باید ترش باشد یا ملس؟

ملس یا ترش بودن سس رب انار کاملا سلیقه ای است. اگر طعم های ملس را دوست دارید، از دانه های انار شیرین، رب انار شیرین و رب انار شیرین بهره ببرید. می توانید کمی شکر هم به مواد سس اضافه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 آذر 1403 بروزرسانی: 21 آذر 1403 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 2174

به "طرز تهیه ماهی با سس رب انار در 30 دقیقه ، 2 رسپی در فر و تابه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماهی با سس رب انار در 30 دقیقه ، 2 رسپی در فر و تابه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید