طرز تهیه ترشی کلم قرمز فوری در سه سوت با رنگ و طعم عالی
به گزارش بلندانیوز، ترشی کلم قرمز یکی از ترشی های خوشمزه و پرطرفدار است که تهیه آن بسیار ساده و سریع است. این ترشی علاوه بر طعم دلپذیر، رنگ زیبایی هم به سفره شما می بخشد. قبلا در کتاب کاله روش تهیه ترشی کلم قرمز ساده را که برای تهیه اش باید زمان بیشتری صرف کنید را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه ترشی کلم قرمز فوری را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه تری کلم قرمز فوری
- کلم قرمز 1 عدد میانه
- سرکه سفید 1 پیمانه
- آب 1 پیمانه
- شکر یک چهارم پیمانه
- نمک 1 قاشق غذاخوری
- سیر 3 حبه
- دانه خردل 1 قاشق چای خوری
- فلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه ترشی کلم قرمز فوری
1. آماده کردن کلم قرمز
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی کلم قرمز فوری این است که کلم قرمز را برگ برگ نموده و خوب با آب بشویید. بعد روی آبکش بگذارید تا آبش خارج گردد. در نهایت کلم را به صورت خلال یا ورقه های نازک خرد کنید.
2. تهیه ترکیب سرکه برای ترشی
اکنون در یک قابلمه مناسب سرکه، آب، شکر، نمک، سیر و دانه خردل را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا مخلوط به جوش آید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم نموده و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشد تا شکر کاملا حل گردد. اگر دوست دارید ترشی شما تند باشد، فلفل قرمز را هم به مخلوط اضافه کنید.
3. انداختن ترشی کلم قرمز
در این مرحله که سرکه و آب جوشیده، کلم قرمز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود 10 تا 15 دقیقه در مخلوط سرکه و آب بجوشد. بعد آن را خاموش کنید و اجازه دهید ترشی شما خنک شد. سپس آن را داخل شیشه مورد نظر برای ترشی بریزید و در نهایت در یخچال بگذارید تا کاملا خنک گردد. ترشی را در یخچال نگهداری کنید تا مدت بیشتری تازه بماند.
نکته: اضافه کردن کمی آب لیمو یا آب نارنج به شربت ترشی، محیط را اسیدی تر نموده و به حفظ رنگ کلم یاری می نماید.
نکته: پس از گذشت 6 ساعت، ترشی کلم قرمز آماده سرو است.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی کلم قرمز
همانطور که دیدید تهیه ترشی کلم قرمز فوری خیلی ساده است و می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید و همراه انواع غذاهای خود میل کنید. اما خوب است نکات مهم برای تهیه بهتر این ترشی را هم مدنظر داشته باشید.
استفاده از انواع سرکه برای تهیه ترشی
برترین نوع سرکه برای تهیه ترشی کلم قرمز فوری، سرکه سفید است چون هم سریع تر عمل می نماید و هم به کلم رنگ قرمز مجذوب کنندهی می دهد. البته اگر سرکه سفید ندارید می توانید برای تهیه ترشی از سرکه سیب که ملایم تر است و ترشی کمتری دارد هم بهره ببرید. یادتان باشد سرکه بالزامیک هم گزینه ملسی برای تهیه این ترشی است که طعم خاصی به ترشی شما می دهد.
ادویه مناسب ترشی کلم قرمز
ترشی کلم قرمز هم مثل هر ترشی یا حتی غذایی، بهتر است با ادویه های مناسب خودش تهیه گردد. اما برترین ادویه های این ترشی شامل زیره، گشنیز، زنجبیل و فلفل سیاه است. البته اگر دوست دارید دقیق تر با ادویه های مناسب ترشی کلم و ادویه ترکیبی آن آشنا شوید می توانید مطلب ادویه ترشی کلم قرمز را در کتاب کاله مطالعه کنید.
برترین زمان مصرف ترشی کلم قرمز فوری
ترشی کلم قرمز فوری را می توانید به مدت 1 تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید. بنابراین بهتر است حتما این ترشی خوشمزه را در این بازه زمانی مصرف کنید.
تهیه ترشی کلم قرمز به روش های دیگر
ترشی کلم قرمز را می توانید هم به شکل فوری تهیه کنید هم به شکل رستورانی اما در کنار تمام روش های تهیه ساده این ترشی می توانید آن را با سبزیجات دیگر همراه کنید و یک ترشی مخلوط خوشمزه داشته باشید. اما یکی از مجذوب کننده ترین روش های تهیه این ترشی، همراه کردن آن با سیر است. طرز تهیه ترشی کلم قرمز با سیر را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
نسبت آب و سرکه در ترشی کلم قرمز
نسبت دقیق آب و سرکه در تهیه ترشی کلم قرمز به عوامل مختلفی از جمله مقدار ترشی مورد نظر، نوع سرکه و میزان کلم بستگی دارد. اما به طور کلی، یک نسبت رایج و معمول برای تهیه ترشی کلم قرمز شامل یک پیمانه آب و یک پیمانه سرکه است.
اما اگر دوست دارید ترشی شما ترش تر و تندتر باشد می توانید میزان سرکه را نسبت به آب کمی بیشتر کنید. فقط دقت داشته باشید که کلم در فرایند ترشی شدن میزانی آب از خود آزاد می نماید بنابراین بهتر است میزان آب را زیاد در نظر نگیرید.
علاوه بر آب و سرکه، برای تهیه ترشی کلم قرمز به مواد دیگری مانند شکر، نمک، سیر، دانه خردل و فلفل قرمز نیز احتیاج دارید. می توانید با تغییر میزان این مواد، طعم ترشی را به دلخواه خود تنظیم کنید.
به طور کلی می توان گفت برای تهیه یک ترشی کلم قرمز خوشمزه، بهتر است ابتدا با نسبت یک به یک آب و سرکه آغاز کنید و سپس در صورت احتیاج، میزان هر یک را کم یا زیاد کنید.
ثابت ماندن رنگ ترشی کلم قرمز
یکی از دغدغه های اصلی در تهیه ترشی کلم قرمز، حفظ رنگ زیبای بنفش آن است. با رعایت چند نکته ساده می توانید رنگ ترشی کلم قرمزتان را به مدت طولانی ثابت نگه دارید.
دلایل تغییر رنگ ترشی کلم قرمز
- اکسیداسیون: تماس با هوا باعث اکسید شدن رنگدانه های کلم و تغییر رنگ آن به قهوه ای می گردد.
- قلیایی شدن محیط: محیط قلیایی باعث تغییر رنگ رنگدانه های کلم می گردد.
- نور مستقیم: نور خورشید باعث تخریب رنگدانه ها و تغییر رنگ کلم می گردد.
بنابراین راهکارهای حفظ رنگ ترشی کلم قرمز شامل استفاده از ظروف مناسب است. دقت کنید که بهتر است برای تهیه ترشی هیچگاه از ظروف آلومینیومی و مسی استفاده نکنید چون باعث تغییر رنگ ترشی می شوند.
دقت کنید که استفاده از سرکه سفید هم مانع از تغییر رنگ کلم قرمز می گردد. اما اضافه کردن کمی آب لیمو و آب نارنج هم با اسیدی تر کردن محیط می توانند در حفظ رنگ کلم قرمز موثر باشند.
منبع: کتاب کاله