کدام سرطان در کمین مردان است؟
به گزارش بلندانیوز، سرطان مثانه معمولاً به تدریج عود می کند و گاهی اوقات باعث می شود که بیمار مجبور به انجام درمان های متعدد شود. حدود 20 درصد از بیماران، دارای سطح تهاجمی این بیماری هستند که معمولاً خطرناک است و به درمان های اساسی تری نیاز دارد. عوامل فردی مانند سلامت کلی و ریسک فاکتور هایی مانند سیگار کشیدن تأثیر قابل توجهی بر روند بیماری دارند.
برای شناخت بهتر و همچنین پیشگیری از ابتلا به این سرطان، این مطلب را تا سرانجام بخوانید.
علائم سرطان مثانه
شایع ترین علامت سرطان مثانه، وجود خون در ادرار (هماچوری) است. هماچوری باعث می شود ادرار به رنگ قرمز روشن به نظر برسد. کمر درد، تکرر ادرار و ادرار دردناک نیز از دیگر علائم این بیماری هستند. اگر متوجه شدید که رنگ ادرار شما تغییر کرده و نگران هستید که حاوی خون باشد، به پزشک مراجعه کنید.
علت بروز سرطان مثانه چیست؟
سرطان مثانه زمانی شروع می شود که سلول های مثانه تغییراتی (جهش) در DNA خود ایجاد می کنند. این تغییرات به سلول می گویند که به سرعت تکثیر شود و زمانی که سلول های سالم می میرند، سلول های سرطانی به زندگی ادامه می دهد و توموری را تشکیل می دهند که می تواند به بافت طبیعی بدن حمله کرده و آن را از بین ببرد. با گذشت زمان، سلول های غیرطبیعی می توانند جدا شده و در بدن پخش شوند.
ریسک فاکتور ها
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهند عبارتند از:
سیگار کشیدن: استعمال سیگار می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را با تجمع مواد شیمیایی مضر در ادرار افزایش دهد. وقتی سیگار می کشید، بدن شما مواد شیمیایی موجود در دود را پردازش می کند و مقداری از آن ها را در ادرار دفع می کند. این مواد شیمیایی مضر ممکن است به پوشش مثانه آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
افزایش سن: خطر ابتلا به سرطان مثانه با بالا رفتن سن افزایش می یابد. بروز این بیماری در هر سنی ممکن است، اما بیشتر افرادی که به سرطان مثانه مبتلا می شوند، بالای 55 سال سن دارند. مردان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص: مواد شیمیایی مرتبط با خطر سرطان مثانه شامل آرسنیک و مواد شیمیایی مورداستفاده در ساخت رنگ، لاستیک، چرم، منسوجات و محصولات رنگ است.
التهاب مزمن مثانه: عفونت ها یا التهاب های مزمن یا مکرر ادراری (سیستیت)، مانند استفاده طولانی مدت از سوند ادراری، ممکن است خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد.
سابقه خانوادگی: اگر یکی از اعضای خانواده (والدین، خواهر و برادر یا فرزند) سابقه سرطان مثانه داشته باشد، ممکن است خطر ابتلا به این بیماری در شما افزایش یابد.
سرطان مثانه چگونه درمان می شود؟
بسته به مرحله تشخیص، چندین روش مختلف برای درمان سرطان مثانه وجود دارد. جراحی برای برداشتن سلول های تومور، شیمی درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی، ایمونوتراپی برای کمک به تقویت سیستم ایمنی و پرتودرمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی همه روش های رایج درمان هستند.
منبع: فرارو