چگونه از ماهی های قرمز مراقبت کنیم؟
به گزارش بلندانیوز، یک کارشناس ماهیان زینتی ضمن اشاره به اینکه ماهی قرمز یا گلدفیش قدمت بیش از 100 سال در کشور دارد و همه فراوری داخل هستند، راه های نگهداری از این ماهی ها را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، محمدحسن الهی راه های نگهداری از ماهی قرمز سفره هفت سین را تشریح کرد و گفت: تا حد امکان از مراکز مجاز یعنی اکواریوم فروشی ها و مغازه هایی که مجوز دامپزشکی دارند ماهی قرمز بخرید.
وی ادامه داد: از خرید ماهی هایی که از سطح آب تنفس می نمایند، در بدن آن ها خونریزی وجود دارد، زخم یا لکه سفید دارند، فلس آن ها ریخته شده، به درستی شنا نمی نمایند و ساییدگی باله دارند اجتناب کنید.
کارشناس ماهیان زینتی سازمان شیلات افزود: هنگام خرید ماهی قرمز بایستی مقدار آب مناسب در پلاستیک و دوبرابر آن هوا باشد.
وی مطرح کرد:از دستکاری ماهی قرمز خودداری کنید و برای تعویض آب آن نیز از دستکش بهره ببرید. البته با اطمینان می گوییم که تا به امروز هیچ بیماری مشترکی بین ماهی قرمز و انسان مشاهده نشده است و مردم می توانند بدون نگرانی ماهی قرمز خریداری نمایند.
الهی در ادامه گفت: از زیاد غذا دادن به ماهی خودداری کنید و غذای ماهی را از مغازه های معتبر با برچسب غذای ماهی گلدفیش یا قرمز بخرید.
وی با اشاره به اینکه بایستی به هنگام کدر شدن، آب ماهی آن را تعویض کرد، گفت: هفته ای یکبار باید آب ماهی عوض گردد. برای تعویض آب هم آب شهری را در ظرف دیگر به مدت 24 تا 48 ساعت قرار داده تا گاز کلر که باعث مسمومیت ماهی قرمز و تلف شدن آن ها می گردد از آن خارج شده و سپس با هم دما کردن آب، ماهی را به آن ظرف منتقل کنید.
به گفته وی هیچ وقت ماهی را در کنار شومینه، بخاری، نزدیک آشپزخانه و جای گرم قرار ندهید، چون دمای مناسب این ماهی ها 10 تا 24 درجه سانتیگراد است و در این دما می تواند زنده بماند. بعلاوه در صورتی که از سیستم هوادهی در تنگ ماهی استفاده نمی کنید سعی کنید دمای آب ماهی را 10 تا 15 درجه سانتیگراد نگه دارید. در صورتی که پمپ هوادهی وجود داشته باشد 17 تا 24 درجه سانتیگراد نیز مانعی ندارد.
این کارشناس ماهیان زینتی توضیح داد: اگر ماهی به سطح آب آمد تا نفس بکشد یعنی اکسیژن آب کم شده است و بنابراین توصیه می کنیم که دما را پایین بیاورید تا حلالیت اکسیژن بالا رود و ماهی از اکسیژن محلول استفاده کند. برای این موضوع بهتر است ماهی را یکساعت در یخچال قرار دهید تا آب خنک گردد و ماهی مدت زمان بیشتری زنده بماند.
وی در سرانجام گفت: ماهی قرمز شب عید نباید به هیچ عنوان در رودخانه ها، منابع آب های طبیعی، دریاچه ها و سد ها رهاسازی شوند. زیرا هر گونه ای که به جای جدیدی وارد گردد برای گونه های بومی آن منطقه از لحاظ بیماری و رقابت غذایی تهدید به حساب می آیند. پیشنهاد می کنیم که مردم ماهی قرمز شب عید خود را یا در آکواریوم و حوضچه های خانگی رها نمایند یا در مراکزی که شهرداری برای جمع آوری آن ها مشخص می نماید، این رهاسازی صورت گیرد.
منبع: فرارو