طرز تهیه شنیسل مرغ خانگی به روش رستورانی؛ خوشمزه و رژیمی
به گزارش بلندانیوز، شنیسل یا شنیتسل مرغ (chicken schnitzel) یک غذای بین المللی و خوشمزه است که هواداران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد. شنیسل را به راحتی و بدون دردسر میتوانید در منزل تهیه کنید و نیازی نیست برای خوردن یک شنیسل خوشمزه حتما به رستوران مراجعه کنید با این تفاوت که شنیسل خانگی طعم بی نظیری دارد. شنیسل مرغ مشابه استیک مرغ به صورت ورقه ای نازک پخته میشود و مثل مرغ سوخاری داخل تخم مرغ و آرد سوخاری غلطانده میشود. این غذای خوشمزه را میتوانید هم در روغن سرخ کنید و هم به صورت غذاهای رژیمی در فر بپزید. برای ایجاد تنوع در غذاهای روزمره حتما شنیسل مرغ را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در خبرنگاران بلاگ همراه ما باشید.
سینه یا فیله مرغ | 1 عدد |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
پودر سیر | یک قاشق چای خوری |
زنجبیل | 1 قاشق چای خوری |
پاپریکا | 1 قاشق چای خوری |
روغن زیتون | 1 قاشق سوپ خوری |
آب پیاز میانه | 1 عدد |
نمک | به میزان لازم |
آرد سفید | به میزان لازم |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سوخاری یا پانکو | به میزان لازم |
1- اگر برای تهیه شنیسل مرغ از سینه مرغ استفاده میکنید باید سینه مرغ رو بدون استخوان کنید و بعد فیله مرغ رو بسته به بزرگی و کوچکی به صورت سه لایه یا دو لایه برش بزنید (من سه لایه برش زدم چون فیله مرغ من بزرگ بود)
روی صفحه کار یک نایلون فریزر قرار بدین و تکه های مرغ رو روی اون بچینید و روی مرغ ها یک نایلون دیگه قرار بدین و با استفاده از بیفتک کوب کمی ورقه های مرغ رو بکوبید برای کوبیدن مرغ از قسمت میخی بیفتک کوب بهره ببرید.
2- چون گوشت مرغ لطیفه نیازی نیست ضربه های خیلی محکمی وارد کنید. همین که ورقه های مرغ کمی مسطح تر بشن کافیه.
اگه ورقه های مرغ رو زیاد بکوبیم و خیلی نازک بشه بعد از پخت به جای ترد شدن خشک میشه، میتونید طرف دیگه ورقه های مرغ رو هم به یاری نایلون برگردونید و کمی با بیفتک کوب بکوبید.
برای مزه دار کردن مرغ میتونید از انواع طعم دهنده ها و ادویه های دلخواه بهره ببرید در اینجا من اول روغن مایع رو به مرغ اضافه کردم.
3- و با دست کاملا مخلوط کردم تا جذب مرغ ها بشه و بعد پودر سیر رو اضافه کنین.
4- پاپریکا و زنجبیل رو اضافه کنید.
5- فلفل سیاه و نمک رو به مرغ اضافه کردم.
6- و در آخر یک عدد پیاز میانه رو رنده کنید و آبش رو بگیرید و این آب پیاز رو به مرغ اضافه کنید و کاملا مواد رو مخلوط کنید و با دست به خورد مرغ ها بدین و برای نیم ساعت داخل یخچال استراحت بدین.
- برای تهیه شنیسل مرغ نیازی نیست مرغ خیلی استراحت کنه و نیم ساعت کافیه
- نیازی نیست آب پیاز زیاد باشه تا مرغ ها غوطه ور بشن.
- در صورت دلخواه از زعفران یا مواد دیگه هم برای مزه دار کردن مرغ میتونید بهره ببرید که سلیقه ای هست
- به جای پودر سیر میتونید از یکی دو حبه سیر خرد شده بهره ببرید و به جای پودر زنجبیل میتونید از زنجبیل تازه بهره ببرید
- اگه فرصت کافی برای مزه دار کردن مرغ ندارید کمی نمک و فلفل سیاه روی هر قطعه مرغ بپاشید و ادویه های ذکر شده رو به آرد سفید اضافه و مخلوط کنید.
7- تخم مرغ ها رو داخل ظرفی بشکنید و با چنگال به خوبی مخلوط کنید تا کف کنه و از حالت لختگی خارج بشه و بعد سه الی چهار قاشق آب به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
ورقه های مرغ مرینیت شده رو اول داخل آرد سفید قرار بدین و هر طرف اون رو کاملا به آرد آغشته کنید.
8- و بعد داخل تخم مرغ های هم زده غوطه ور کنید تا کاملا به تخم مرغ آغشته بشه و بعد داخل آرد سوخاری یا پانکو قرار بدین (پانکو نوعی پودر سوخاری با دانه های درشت و پولکی است) و هر طرفش رو داخل پانکو بغلطونید و کاملا با دست فشار بدین تا دانه های پانکو کاملا سطح ورقه مرغ رو پوشش بدن.
9- صاف و بدون برجستگی بودن سطح شنیسل باعث زیبایی اون میشه برای اینکه سطح شنیسل کاملا صاف باشه میزانی پودر سوخاری یا پانکو رو روی صفحه کار بریزین و شنیسل مرغ رو روی اون قرار بدین.
10- و یک نایلون روی شنیسل بذارین و با وردنه به آرومی روی شنیسل بکشید. تا کاملا صاف بشه و پستی و بلندی نداشته باشه.
11- حالا شنیسل مرغ آماده پخت هست شنیسل مرغ رو معمولا داخل روغن سرخ میکنن اما اگه میخواین شنیسل مرغ شما رژیمی باشه اونها رو داخل ظرفی بچینید و داخل فر گرم شده با دمای صد و هفتاد و پنج درجه سانتی گراد به مدت حدودی چهل دقیقه بپزید زمان گفته شده تقریبیه پس مواظب باشید شنیسل ها نسوزن یا خام باقی نمونن.
برای سرخ کردن شنیسل هم کافیه داخل تابه ای میزانی روغن بریزین و روی حرارت بذارین تا گرم بشه و بعد شنیسل ها رو داخل تابه قرار بدین تا سرخ بشه وقتی یک طرف شنیسل سرخ شد طرف دیگش رو برگردونید چهار الی پنج دقیقه برای پختن شنیسل داخل روغن کافیه.
بعد از پخت شنیسل ها رو روی دستمال قرار بدین تا روغن اضافی اون جذب بشه و بعد سرو کنید.
من دو تا از شنیسل ها رو داخل فر پختم و یکی رو داخل روغن سرخ کردم که تفاوت رنگشون کاملاً مشخصه.
12- به الطبع شنیسل مرغی که داخل روغن سرخ میشه خوشمزه تر و چرب تر هست و شنیسل مرغی که داخل فر پخته میشه کمی خشک تر هست چون هیج روغنی نداره اما کاملا رژیمی و سالم هست.
برای سرو کردن شنیسل میتونید از انواع سبزیجات به عنوان دورچین بهره ببرید و یا کمی سیب زمینی سرخ کنید و کنار اون بذارید یا از سس قارچ و خامه کنار شنیسل بهره ببرید که کاملا سلیقه ای هست و بعلاوه شنیسل رو به همراه سس گوجه یا فلفل تند نوش جان کنید و لذت ببرید.
نکات تهیه شنیسل مرغ:
- اگه دوست ندارین از تخم مرغ برای کاور کردن شنیسل بهره ببرید میتونید به عنوان جایگزین از آب کاملا سرد بهره ببرید که نتیجه عالی و خوبی بهتون میده اگه برای کاور کردن مرغ ها به جای تخم مرغ از آب سرد بهره ببرید میتونید بعد از کاور کردن، مرغ ها رو بسته بندی و فریز کنید و در مواقع ضروری خارج و سرخ کنید.
- در صورت دلخواه میتونید بعد از آغشته کردن ورقه های مرغ به تخم مرغ اونها رو داخل پنیر پارمسان بغلطونید و بعد دوباره داخل تخم مرغ بزنید و داخل پانکو بغلطونید که این کار طعم بسیار خوبی به شنیسل میده.
- آب پیاز باعث ترد و خوشمزه شدن شنیسل مرغ میشه بنابراین اون رو حذف یا با پیاز خرد شده جایگزین نکنید.
امیدوارم از این طرز تهیه غذای بدون برنج خوشتان آمده باشد. در منزل درست کنید و از خوردن ان لذت ببرید.
منبع: اُکالا