طرز تهیه آش رشته نذری و فوت و فن پخت آن

به گزارش بلندانیوز، آش رشته نذری یکی از معروف ترین غذاهای ایرانی و خوراک اصلی مراسم مذهبی است که تقریبا در همه فصول سال هواداران خود را دارد. معمولا در ماه های خاصی به عنوان نذری تهیه و بین مردم توزیع می گردد. در ادامه با فوت و فن تهیه آش رشته نذری آشنا شوید.

طرز تهیه آش رشته نذری و فوت و فن پخت آن

خبرنگاران | سرویس آشپزی - در تهیه آش رشته نذری از سبزی آش رشته و حبوباتی نظیر نخود، عدس، انواع لوبیا و رشته آشی استفاده می گردد. از دیگر محتویات آش رشته، نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ است که طعم دهنده اصلی آن محسوب می شوند. استفاده از بیشتر گروه های غذایی در تهیه آش رشته نذری، باعث شده غذایی مغذی برای همه افراد در هر گروه سنی و حتی بیماران محسوب گردد. رشته مورد استفاده در تهیه آش رشته از گروه نان و غلات است. رشته آشی حاوی کربوهیدرات؛ حبوبات حاوی مقادیر زیادی پروتئین و سبزیجات دارای انواع املاح و ویتامین های مورد احتیاج بدن هستند. کشک یکی از منابع غنی کلسیم است که ارزش غذایی بالای آن به بهبود سلامت جسم و فکر یاری می نماید.

طرز تهیه آش رشته نذری

مواد لازم
سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره، و شوید) 6 کیلوگرم
حبوبات (عدس، لوبیا، نخود) به نسبت مساوی3 کیلو گرم
رشته3 کیلوگرم
آرد سفید شیرینی12 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ 3 عدد
پیاز داغ 3 پیمانه
سیر داغ، نعنا داغ و کشکبه اندازه لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمزبه اندازه لازم
روغن به اندازه لازم

دستور تهیه:

  1. نخود و لوبیا را شسته و حدود 24 ساعت در آب خیس کنید. در این فاصله چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته گردد.
  2. پیاز ها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید. 8-7 قاشق روغن در قابلمه بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید و پیاز ها را در آن تفت دهید. نخود و لوبیای خیس خورده را به پیاز اضافه کنید و حدود 15-10 دقیقه با هم تفت دهید تا حبوبات حین پختن له نشوند. کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و در حد 3-2 دقیقه دیگر تفت دهید.
  3. حدود 6 لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید.
  4. همین که آب به جوش آمد، سبزی خرد شده را اضافه کنید. صبر کنید تا محتویات قابلمه باز به جوش آید، سپس حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید.
  5. حدود 3 ساعت صبر کنید تا حبوبات و سبزی با هم پخته شوند.
  6. عدس را با اندازهی پیاز داغ در قابلمه دیگر تفت داده و آب به آن اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید تا عدس بپزد. عدس پخته را به مخلوط حبوبات و سبزی اضافه کنید.
  7. کمی روغن مایع در کاسه ای ریخته و آرد، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز را به آن اضافه کنید.
  8. اندازهی از آب آش یا آب سرد را به مخلوط فوق اضافه نموده و هم بزنید تا آرد و ادویه جات کاملا حل شده و مخلوط رقیق یکدستی حاصل گردد.
  9. مخلوط آرد و ادویه جات را به قابلمه آش اضافه کنید.
  10. پس از به جوش آمدن و به هم دست دادن مواد، رشته ها را اضافه کنید.
  11. پس از پختن و نرم شدن رشته، آش آماده است. آن را در ظرف مخصوص سرو بکشید و روی آن را با کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه آش رشته نذری

  • زردچوبه و فلفل را مستقیما در آش نریزید، بلکه ادویه ها را با مواد آش مخلوط کنید تا آش خوشرنگ تر گردد.
  • اندازه حبوبات و رشته را نصف اندازه سبزی در نظر بگیرید.
  • اندازه عدس، نخود و لوبیا به نسبت مساوی باشد یعنی از 3 کیلوگرم حبوبات از هر کدام حدودا 1 کیلوگرم استفاده گردد.
  • رشته وقتی کاملا نرم و کمی پهن تر گردد، پخته است که تقریبا 30 دقیقه طول می کشد تا رشته بپزد.
  • از آنجا که رشته ها اغلب شور هستند، در اضافه کردن نمک به آش احتیاط کنید که شور نگردد.
  • حبوبات را حتما خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
  • سایز قابلمه ای که قصد دارید آش رشته را در آن بپزید، کمی بزرگ انتخاب کنید تا جا برای هم زدن داشته باشد و رشته ها خمیر نشوند.
  • قبل از اضافه کردن رشته به آش، اگر آب آن کم بود اندازهی آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا رشته ها خمیر نشوند.
  • پس از افزودن رشته به آش، گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که زیاد هم زدن باعث له شده رشته ها می گردد.
  • هر چه اندازه پیاز داغ مورد استفاده برای آش بیشتر باشد، آش خوشمزه تر می گردد.
  • سعی کنید پیاز را در روغن زیاد سرخ کنید تا آش شفاف گردد و بهتر جا بیافتد.
  • بهتر است سبزی مورد استفاده برای آش رشته بدون ساقه باشد و کمی درشت خرد گردد تا آش ظاهر بهتری پیدا کند.
  • کشک را حتما پس از تکمیل پخت و موقع سرو آش روی آن بریزید.

آش رشته یکی از محبوب ترین آش های ایرانی است که علاوه بر وجهه سنتی آن، خوراک اصلی بسیاری از مراسم مذهبی ایرانیان محسوب می گردد. آش رشته نذری در ماه رمضان جایگاه ویژه ای بین خانواده های ایرانی دارد و از جمله غذا های مناسب این ماه است که غالبا به عنوان افطار استفاده می گردد. بعلاوه در سفره های نذری، دعا و به عنوان آش بدرقه برای بسلامت برگشتن مسافران جایگاه ویژه ای دارد و معمولا در همه فصول سال هواداران خاص خود را دارد. در ادامه عکس هایی از تزیین آش رشته ارائه شده که با ایده دریافت از آن ها می توانید به زیبایی سفره خود اضافه کنید.

تزیین آش رشته نذری به شکل گل

تزیین آش رشته نذری طرحدار

تزیین آش رشته نذری به شکل طاووس

تزیین آش رشته نذری به شکل خبرنگاران

تزیین آش رشته نذری به شکل بته سرکج

تزیین آش رشته نذری به شکل طاووس

منبع: setare.com
انتشار: 18 مرداد 1404 بروزرسانی: 18 مرداد 1404 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 2237

به "طرز تهیه آش رشته نذری و فوت و فن پخت آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته نذری و فوت و فن پخت آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید