سفر به کرمان؛ دیار کریمان

به گزارش بلندانیوز، روزنامه همشهری - راضیه زنگی آبادی: کرمان استان پهناوری است که دیدنش خالی از لطف نیست. شهداد آن با گرمای سوزانش و بافت پوشیده از برفش برای گردشگران دیدنی است. اگر می خواهید از کرمان به سیستان و بلوچستان بروید می توانید یکی از این سه راستا را انتخاب کنید؛ در راستا اول می توانید از انار، رفسنجان یا زرند، کرمان، ماهان، سکنج، راین، گلباف، بم، نرماشیر و سپس فهرج بگذرید.

سفر به کرمان؛ دیار کریمان

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور لوکس کانادا هستید با ما همراه شوید

جهت دوم انار، رفسنجان یا زرند، کرمان، سیرچ، شهداد، نهبندان و سپس زاهدان پیشنهاد می گردد. در جهت سوم نیز می توان از انار، شهر بابک، سیرجان، نجف شهر، بافت، رابر، لاله زار، هنزا، درب بهشت، دلفارد، جیرفت، دهبکری، بم و فهرج برای رسیدن به سیستان و بلوچستان گذشت.

برای گذر از کرمان به مقصد استان سیستان و بلوچستان، این سه جهت با فاصله های متفاوت مناسب است که جهت اول شاید راحت ترین این جهتها باشد به دلیل داشتن جاده دوبانده با گذر از انار تا فهرج و سپس سیستان.

جهت اول

انار

اولین شهر در ورودی کرمان انار نام دارد. شهر انار در میان راه یزد - رفسنجان و بر سر دوراهی تهران - بندرعباس و تهران - کرمان قرار گرفته است. فاصله این شهر تا مرکز استان (شهر کرمان) 267 کیلومتر (3ساعت و 26دقیقه) از جهت زرند است. یک جهت دیگر که سریع تر به کرمان می رسد، گذر از رفسنجان است. 216 کیلومتر فاصله این دو شهر است.

اگر در انار ماندگار شدید می توانید به کاروانسرای شاه عباسی سر بزنید. خوب است بدانید این شهر 2 اقامتگاه بوم گردی چهار اتاقی دارد. می توانید شب را در اقامتگاه آبان که هزینه هرشب آن برای هر نفر، 100هزار تومان است، بمانید. این اقامتگاه در روستای ده رئیس در کوچه آبان واقع شده است. (آخرین کوچه سمت راست.) اقامتگاه قلعه تا لحظه تنظیم گزارش در حال تعمیر بود. برای این که استراحتی نموده باشید و غذایی هم بخورید به سفره خانه سنتی این شهر به نام آستانه که در نبش امامزاده سیدمحمدصالح واقع شده است، سری بزنید.

زرند

از انار تا زرند 182 کیلومتر است. اگر به دوره قبل تاریخ علاقه مند هستید، می توانید به موزه دایناسورها که محل نگهداری بقایای کشف شده این حیوانات در روستای دشتخاک و ده علیرضاست، سری بزنید. فاصله آن تا زرند 35 کیلومتر است. از جاذبه های این شهر می توان به حسینیه قلعه، بازار وکیل و سهرابی، خانه ارجمند، امارت چهاربرج یزدان آباد، مقبره عبدالسلام زرندی و مجموعه دیلمقانی اشاره نمود. بزقرمه، چلوگوشت زرندی، آش آماچو، سوهان زرندی، کماچ سهن، کلمپه و روغن جوشی از خوراکی ها و سوغات های این شهر هستند که پیشنهاد می کنم از بزقرمه آن نگذرید و در اقامتگاه های این شهر سرو کنید.

یک اقامتگاه بوم گردی به نام شاردون نیز در روستای دشتخاک جنب امامزاده، یکی هم به نام هنگو در ده علیرضای روستای تنگ انجیروئیه برای استراحت مسافران مهیا شده است تا اگر به سراغ رد پای دایناسورها رفتید، جایی برای استراحت داشته باشید. اگر هم زرند را برای اقامت شبانه انتخاب می کنید، زراوند در بلوار دانش، نبش خیابان 17شهریور شرقی، نون تنکو در سلطان آباد، کوچه امام، پلاک 5 به عنوان اقامتگاه بوم گردی مورد استفاده مسافران قرار می گیرد. می توانید هزینه اقامت هر نفر در هر شب را بین 40 تا 100 هزارتومان تخمین بزنید. رستوران تشریفات در خیابان آزادی هم از بهترین های زرند به حساب می آید.

رفسنجان

خانه تاریخی حاج آقا علی

شهر بعدی رفسنجان است. خانه خشتی حاج آقاعلی (بزرگ ترین خانه خشتی دنیا) در فاصله 6 کیلومتری شهر، نزدیک روستای قاسم آباد واقع شده است که از ساعت 8 صبح تا 10 شب قابل بازدید است. این موزه تاریخی دارای 86 اتاق (هفت دری، پنج دری، سه دری و پستو) است. سعی کنید دره راگه را که در جهت انار به رفسنجان، در 20 کیلومتری این شهر واقع شده است، از دست ندهید. از آنجایی که گردشگران باید متناسب با فصل سفر نمایند دره راگه در فصل بهار (اول فروردین تا اول خرداد) برای بازدید مناسب است. به دلیل خشکسالی های اخیر آب این منطقه کمتر شده است.

وجود ستون هایی با ارتفاع 100 متر از ویژگی های منحصر به فرد دره راگه است. مخروط های نوک تیز و کله قندی، ستون ها و ستونک های فرسایشی، آرک ها و تیغه ها و دیواره های نواری که ارتفاع آن ها در برخی نقاط به صد متر نیز می رسد، از جمله بخش های خاص این منطقه است. در رفسنجان 3 اقامتگاه بوم گردی وجود دارد. یک اقامتگاه بوم گردی به نام رودین راویز در روستای رودین، دهستان راویز در خیابان شهدای این منطقه است. دیگری به نام قیه در روستای قیه، دهستان راویز و سومی هم به نام راگه در روستای ناصریه، خیابان امام علی واقع شده است. میانگین قیمت برای اقامت شبانه هر نفر، 50 تا 80 هزار تومان است. برای یک غذای خوشمزه هم می توانید به توکل، تنها سفره خانه سنتی این شهر در بازار رفسنجان، بروید.

کرمان

نمایی از شهر کرمان

مرکز استان شهر بعدی است. تاریخ را با قدم زدن در مجموعه گنجعلی خان، مجموعه وکیل و بازار بزرگ تجربه کنید. گنبد جبلیه در جنگل قائم، یخدان مؤیدی در خیابان ابوحامد، آتشکده زرتشتیان، قلعه دختر و قلعه اردشیر در خیابان زریسف، باغ موزه هرندی در چهارراه طهماسب آباد، باغ فتح آباد (بیگلربیگی) در 25کیلومتری مرکز کرمان که معروف به خواهر باغ شاهزاده است از آثار تاریخی این شهر هستند. سعی کنید یک روز را برای مجموعه گنجعلی خان و بازار اختصاص دهید زیرا ارگ، حمام گنجعلی خان، موزه بانو بی بی حیاتی و چای خانه وکیل همه در همین مجموعه هستند.

می دانم از پته کرمان زیاد شنیده اید. هنر کرمان در دست پته دوزان کرمانی است که بازار گنجعلی خان بهترین مکان برای خرید این دست دوز اصیل است. ظروف مسی، ادویه و قاووت های مختلف هم در همین بازار با بهترین قیمت فروخته می شوند. یک اقامتگاه بوم گردی هم در کرمان وجود دارد که ضیا نام دارد. اقامت هر شب برای هر نفر 40 هزار تومان با صبحانه است. چون اقامتگاه دیگری برای شهر کرمان ثبت نشده می توانید به مهمان پذیرها هم نگاهی بیندازید. در کرمان 13 مهمانپذیر وجود دارد که از درجه یک تا درجه 3 از لحاظ کیفیتی تقسیم می شوند.

پایین ترین قیمت اتاق چهارتخته بدون حمام شبی 49هزار و 400 تومان و اتاق با حمام هر شب 61هزار و 400 تومان است. مهمان پذیر درجه یک، اتاق چهارتخته بدون حمام هر شب، 75هزار تومان، اتاق چهارتحته با حمام هر شب 90 هزار تومان است. سفره خانه سنتی وکی در میانه بازار، آماشالله جنب قبه سبز و حیاط خلوت در خیابان انقلاب (زریسف) را هم می توانید برای استراحت انتخاب کنید. در اقامتگاه های کرمان غذاهای محلی بزقرمه، کشک و بادمجان، شولی با نام محلی اوماچو، آبگوشت زیره و کشک و کدو سرو می گردد. یک مجتمع خدماتی هم در 40کیلومتری جاده کرمان-رفسنجان سمت چپ جاده واقع شده است و مجتمع خدماتی دیگری هم در 23 و 4 کیلومتری جاده رفسنجان-انار در سمت راست جاده قرار دارند.

جهت دوم

سیرچ - شهداد

نمایی از کلوت های کویر شهداد

ندیدن شهداد یعنی ندیدن کرمان. کلوت ها انبوهی از تله های خاک هستند که از فرسایش باد، آب و خاک در گرم ترین نقطه زمین به وجود آمده اند. مسافران می توانند در جاده کرمان - بم، قبل از رسیدن به ماهان از یک بریدگی به سمت شهداد حرکت نمایند و بعد هم به سمت کلوت ها بروند. برای رسیدن به این اعجاز خلقت، باید از سیرچ که از نقاط سردسیری استان است گذر کرد. سیرچ یک درخت سرو هزار ساله و آبگرم جوشان دارد و فاصله اش تا ماهان 47 کیلومتر است؛ یعنی حدود 47 دقیقه. پیشنهاد می کنم پس از بازدید از این دره زیبا به سمت شهداد بروید.

نکته مهمی که مسافران عزیز باید به آن توجه نمایند، زمان رسیدن به کلوت هاست. همه می دانیم گرم ترین نقطه کره زمین به نام گندم بریان در این منطقه وجود دارد که بهتر است بعد از ظهر را برای بازدید انتخاب کنید تا از آسمان پرستاره شب کویر هم لذت ببرید. در سیرچ قبل از تونل یک اقامتگاه به نام حاج کریم وجود دارد. از سیرچ تا شهداد حدود 50 کیلومتر و از شهداد تا کلوت ها 80 کیلومتر فاصله است. کوه های اندوهجرد در جهت سیرچ تا شهداد زیبایی های خاص خود را دارند.

آب انبار، قنات، کاروانسرا های قدیمی، جدید و کلوت ها از جاذبه های شهداد است. اکوکمپ هایی هم با چادر در روستای شفیع آباد برای گردشگران آماده شده است. مسافران می توانند از آفرود، موتورسواری، شترسواری در کلوت های شهداد لذت ببرند. شهرک سینمایی هم در شهداد واقع شده است که حتما به خاطر داشته باشید که با راهنما به این منطقه بروید. (هرچند چیزی از آن نمانده است.) در این منطقه حدود 30 اقامتگاه گردشگری با میانگین قیمت 70 تا 100 هزار تومان وجود دارد. پس هیچ نگرانی برای اقامت وجود ندارد. هرچند باید حجم مسافران نوروزی را در نظر داشته باشید، ولی وجود یک چادر در کلوت ها تا صبح روز بعد هم مسئله ای برای شما ایجاد نمی کند.

خرما، شیره و سرکه خرمای شهداد حرف ندارند، پرتقال های آبدار شهداد هم از آن دست گزینه هایی است که اگر نخورید ضرر نموده اید. در خیابان اصلی شهداد که به سمت کلوت ها می رود مغازه های زیادی وجود دارد که همه این محصولات با قیمت مناسب فروخته می شوند. مسافران می توانند از کلوت ها به سمت جاده نهبندان (وسط کویر) به سمت زاهدان بروند که به دلیل گرمی هوا، نبود امکانات و جاذبه این راه پیشنهاد نمی گردد. فاصله کلوت تا زاهدان، 515 کیلومتر است. اگر به شهداد سرزدید می توانید از همان جهت که رفتید به جاده کرمان - بم برگردید.

ماهان

باغ شاهزاده ماهان

ماهان شهر شاهزاده های قاجار در فاصله 30 کیلومتری کرمان واقع شده است، به نظر نمی رسد کسی نام باغ شاهزاده را نشنیده باشد. این عمارت سبز در میانه کویر، در 2 کیلومتری شهر ماهان واقع شده است. مسافران برای استراحت باید به شهر ماهان بیایند، آستانه شاه نعمت الله ولی و خانه شترگلو در این شهر واقع شده است. بعد از خواندن فاتحه برای شاه نعمت الله ولی، در هوای خنک ماهان می توانید به سفره خانه سنتی زیتون روبه روی آستانه شاه نعمت الله سری بزنید و غذاهای گرم کرمان بهره مند شوید.

این شهر معدن کشک و دوغ محلی است. پیشنهاد می گردد از تلف (قره قروت) های این شهر بچشید. 5 اقامتگاه در ماهان واقع شده است به نام های باباحصار در پارک تیگران، گدین در محله خواجوئیه، روشن دون در خیابان شهید رجایی کوچه 4، نعمت اللهی در خیابان رودخانه روبه روی کتابخانه و بابا صامت در خیابان بهار شرقی کوچه 2. میانگین هزینه اقامت هر نفر برای هر شب بین 70 تا 80 تومان است.

سکنج

از سمت ماهان به بم - زاهدان می توان سری به سکنج زد (حدود 23کیلومتر) که جهت آبشار آن ماشین رو نیست و دو ساعت پیاده روی دارد. بی بی در کوچه علی بابا تنها اقامتگاه این روستاست. شکوفه های خوش رنگ بهاری و انواع محصولات طبیعی لبنیات از سوغات های این روستا به حساب می آیند.

راین

82 کیلومتر بعد از سکنج به راین می رسیم که جاذبه های گردشگری آن کلوت های مریخی، ارگ راین (نمونه ای از ارگ بم) و آبشار است که با خودرو می گردد تا پای آب رفت. 12 اقامتگاه بوم گردی در راین وجود دارد که میانگین قیمت آن شبیه دیگر شهرها بین 40 تا 100 هزار تومان است.

بیشتر اقامتگاه ها در میدان شیر خدا، کیلومتر 6 آبشار، محله سنبل، بلوار افلاطون، خیابان 17 شهریور و خیابان امام قرار دارند. رستوران خان سالار، تنها رستوران این شهر، در میدان شیر خدا واقع شده است. فلزکاری، درودگری و قالیبافی از هنر های دستی این شهر به حساب می آیند، کلمپه، کماچ سهن، قطاب، قاووت، زیره، پسته، گردو، خرما و مرکبات هم از سوغات های خوشمزه دستپخت زنان راینی است.

کشیت

منطقه بعدی کشیت از توابع شهرستان گلباف است. در جهت کرمان - بم درست 85 کیلومتر بعد از استراحتگاه حضرت ابوالفضل(ع) که جلوتر برویم، به کشیت می رسیم. از آنجایی که کشیت اینترنت ندارد بهتر است یک راهنما همراه مسافران باشد. در این جهت حرمک هم واقع شده است که نمونه روستاهای شفیع آباد شهداد است.

عکس ماهواره ای آبشار کشیت شبیه درخت است که یک دره فوق العاده زیبا و آب در آن جریان دارد. در این منطقه هیچ اقامتگاه بوم گردی وجود ندارد و باید طوری برنامه ریزی کنید که شب برای اقامت در این محل نباشید.

بم

از کشیت تا بم 184 کیلومتر فاصله است. در خیابان های بم که قدم می زنیم می توانیم آثار زلزله را به چشم ببینیم. ارگ قدیم بم که خشت به خشتش متلاشی شده بود، ذره به ذره اش بازسازی شده و می توانید گذر غم مردمان این شهر را از بالاترین نقطه این بنای دنیای ببینید. ارگ جدید هم در فاصله 10 کیلومتری از شهر در جاده بم- نرماشیر واقع شده است. 2 اقامتگاه بوم گردی در بم با نام های تیوی تک در کمربندی ولی عصر کوچه ولی عصر31 و عمارت باغ دشت در بلوار هادی ساعی وجود دارند.

مابقی اقامتگاه های بوم گردی در روستاهای این شهر با میانگین قیمتی شبیه آنچه در مناطق دیگر است، قرار گرفته اند. در نرماشیر هم که بعد از ارگ جدید قرار گرفته، اقامتگاه بوم گردی گلشن، در خیابان سعادت آباد گلشن، گزینه مناسبی برای استراحت است. هرچند شهرک ارگ جدید هم خدمات اقامتی و تفریحی کافی در اختیار مسافران می گذارد. مهمانپذیر دنیاگرد در خیابان عیش آباد و شبستر در خیابان عرب آباد با میانگین قیمت 70 تا 100هزار تومان با اتاق سه تخته در بم واقع شده است.

اگر از خوردن غذا در فضای سبز لذت می برید می توانید به باغ رستوران گلبرگ بروید و از غذاهای خوش طعم آن لذت ببرید. امیدوارم بتوانید آب بنه و آش سبزی (یونجه) را پیدا کنید و طعم ناب آن را بچشید. رطب بم هم از آن دست سوغات هایی است که نمی توان آن را نادیده گرفت، هرچند ممکن است در فصل بهار پیدا نگردد.

فهرج

سد نسا را در فهرج از دست ندهید، جاذبه ای از حجم آب در دل کویر است. پیشنهاد می کنم از شن های بیابان فهرج هم نگذرید که اگر شهداد نرفته باشید می تواند تداعی کلوت ها باشد. 67کیلومتر از این شهر که دور شوید به خطه گرم زاهدان می رسید. 6 اقامتگاه در فهرج واقع شده است. دگال در خیابان مهدی 6 و مابقی در روستاهای این شهر قرار دارند. این طور که تعیین است، شن های فهرج تا حدودی تداعی نماینده کلوت های شهداد هستند. از بم تا زاهدان 332 کیلومتر است.

جهت سوم

شهر بابک

آتشکده شهر بابک

اگر قصد سفر به زاهدان از یک جهت دیگر را دارید پیشنهاد ما دیدن شهربابک، میمند و مابقی جهت است. 150 کیلومتر از انار به سمت غرب که بروید به شهربابک می رسید. در میانه راه، یعنی 50 کیلومتری جاده شهربابک - انار، دو شهر جوزم و دهج قرار گرفته اند که می توانید از غار آتشفشانی ایوب (بزرگ ترین غار آذرین ایران) در 7 کیلومتری دهج در دره ایوب لذت ببرید. این غار برای مردمان این منطقه مقدس است و حکم زیارتگاه را دارد.

اگر خسته شوید هم می توانید در شهر دهج در روستای خان نسا در اقامتگاه خان نسا استراحت کنید. یک فرعی از دهج به جوزم می رود که فقط 28کیلومتر است و در آنجا می توانید با دره ییلاقی جوزم روبه رو شوید. حمام تاریخی جوزم هم از جاذبه های این منطقه به حساب می آید. عمارت موسی خانی معروف به عمارت والی، مسجد باستانی شهر کهنه، آتشکده آذربغ، قلعه کمر مرج، دشت بهاره ریواسی و دشت ریگ سفید از دیگر آثار تاریخی این شهرستان هستند.

77 کیلومتر که از دهج بگذریم به شهربابک می رسیم. اگر از جهت رفسنجان به شهر بابک می آمدیم به دلیل وجود کارخانه مس سرچشمه تمامی آسمان و خاک ها قرمز بود. شهربابک خاستگاه عسل و هر گونه محصولات طبیعی است. آبگرمو و قرمه گوشت هم از آن دست غذاهایی است که فقط در شهربابک و جیرفت پیدا می شوند. اقامتگاه دونا در این شهرستان کوهستانی محلی است برای استراحت مسافران عزیز. این اقامتگاه در محله حسن آباد قرار گرفته است. اقامتگاه های زیادی هم در روستاهای این شهرستان قرار دارند. رستوران نون و نمک هم در خیابان ولی عصر گزینه خوبی برای صرف ناهار ظهر و شام شب مسافران است.

میمند

نمی توان به کرمان بیایید، به شهربابک برسید، ولی میمند، این روستای دست کند، را نبینید. از شهربابک یک فرعی به سمت شرق وجود دارد که شما را به میمند می رساند و 30 کیلومتر هم بیشتر با شهربابک فاصله ندارد. به میمند که رسیدید با کوه های حفرشده ای روبه رو می شوید که می توانید شب را در آن جا، زیر آسمان سرد، بگذرانید. صخره میمند، دست کند، میمندمون، تیلا، میمند باستان همان اقامتگاه های حفرشده در کوه هستند که هزینه هرشب اقامت برای هر نفر حدود 40هزار تومان است و صبحانه را می توانید در خنکای این روستا میل کنید. پیشنهاد می گردد پنیر محلی و نان داغ میمندی را برای شام انتخاب کنید که شبیه آنچه در این جا می خورید پیدا نمی کنید.

سیرجان

از میمند به سمت شهربابک بیایید تا بتوانید به سیرجان با فاصله 97 کیلومتر بروید. سیرجانی که با گلیم شیریکی پیچش دنیای شده است. از آن جایی که سیرجان در جهت بندرعباس واقع شده است می توانید به بازارش که دوقلوی بازار تاریخی کرمان است، سری بزنید. مسقطی را هم با بهترین قیمت می توانید از این بازار بخرید. بازار یهودی ها را هم در همین مکان می توانید ببینید. بادگیر چپقی و خانه حاج رشید هم در کنار این بازار قرار گرفته اند.

یخدان های دوقلو، عمارت سعیدنیا، روستای تاریخی کران و عمارت صدرزاده هم از دیگر نقاط تاریخی این شهر به حساب می آیند. به سیرجان که رفتید باغ سنگی را از قلم نیاندازید که توسط مرد کهنسالی سنگ ها شبیه میوه به درخت آویز شده اند. این محوطه که قبلاً باغ بوده در دهستان بلورد روستای میاندوآب و 40 کیلومتری جنوب شرقی سیرجان واقع شده است. این باغ به شکل شش ضلعی نامنظم طراحی شده و متعلق به درویش خان اسفندیارپور بوده است. می توانید پس از دیدن باغ سنگی به تنها اقامتگاه این منطقه به نام سه کاسه در روستای دنیا جان بروید. برای اقامت در سیرجان بهتر است از قبل هتل یا مهمانپذیری رزرو نموده باشید، زیرا اقامتگاه بوم گردی در خود این شهر وجود ندارد. رستوران سایه در خیابان نماز هم گزینه خوبی برای خوردن غذاست.

بافت

قلعه کرد علی

بافت در 107 کیلومتری سیرجان واقع شده است که پس از منطقه خوش آب و هوای بلورد به آن می رسیم. اگر به طبیعت علاقه دارید بیشتر از یک روز برای دیدن بافت احتیاج دارید، علاوه بر سد بافت، سنگ نبشته تخت شاهزاد، قلعه کردعلی، آبشار سه کاسه، غار شب پره و درخت چنار کهنسال ترنگ از جاذبه های زیبای این منطقه خوش آب و هوا به حساب می آیند. آبشار سه کاسه در یک کیلومتری جنوب روستای دنیا جان در 25 کیلومتری شهرستان بافت در جهت جاده اصلی بافت-کرمان واقع شده است. آبشار سه کاسه درون تنگه رودخانه دنیا جان واقع است. این رودخانه پس از تشکیل آبشار، جهت خود را به سمت جنوب در میان دره ادامه می دهد و پس از عبور از بن گود به سد بافت می ریزد.

سنگ نبشته تخت شاهزاد سنگ نبشته ای موسوم به تخت شاهزاده در ارتفاعات بالای 4هزار متری این کوه قرار گرفته است که مربوط به دوره قاجار است. قاتق بنه، قاتق آویشن و قاتق شنبلیله از غذاهای محلی بافت به حساب می آیند که اگر خوش شانس باشید می توانید در اقامتگاه های این منطقه خصوصا خَبر آن ها را پیدا کنید. گردوی بافت هم که زبانزد همگان است و می توانید گردوی چندماه خود را با بهترین کیفیت از این شهرستان تهیه کنید. در شهر بافت هم تنها گلوئیه تخته چار در خیابان آزادگان، کوچه 8، پلاک 3 ثبت شده؛ اما روستای خَبر گزینه مناسبی برای اقامت شبانه است.

خَبر

خبر در جهت زاهدان نیست، اما این پارک از زیبایی های طبیعت بافت به حساب می آید. غار شب پره هم در این پارک واقع شده است. این غار در شمال پارک ملی خبر در جهت دره ای با همین نام در شهرستان بافت واقع شده است که منتهی الیه این دره به پایین قله چاه برف می رسد. طول این غار تقریبا 70 متر، قطر دهانه آن 30 متر و ارتفاع آن 15 متر است. از زیبایی های داخل غار می توان به سنگ های آهکی کاملاً دگرگون شده اشاره نمود که به مرمر تبدیل شده اند. 21 اقامتگاه در این منطقه وجود دارد که بیشتر آن ها در این پارک ملی قرار دارند.

رابر

رابر با فاصله 36 کیلومتر از بافت هم از آب و هوای مطبوعی بهره مند است. در رابر بهتر است سری به غار جواران که در 10 کیلومتری شرق رابر واقع شده است، بزنید که هم می توانید آب زلال و استخر های آب را ببینید و هم از این غار طبیعی لذت ببرید. برای اقامت هم می توانید در یکی از 14 اقامتگاه این منطقه استراحت کنید. باغ خانه حسن در محله باغ خواجه حسن، خیابان خواجو، کوچه 9، سایه گردو خیابان سعدی، نبش کوچه 3 در شهر رابر گزینه های خوبی برای استراحت شما عزیزان هستند.

هنزا

خوبی جهت شهرهای بافت فاصله کم آن هاست. هنزا در 36 کیلومتری رابر واقع شده است و در کویر از زیبایی طبیعت می درخشد. گلوگازر و تخت سرتشتک، گلی هوک، سرمشک و آبشار سرخوئیه از بکرترین مناطق گردشگری روستای هنزا هستند. در هنزا به دنبال انواع لبنیات مانند کشک، پنیر و روغن حیوانی و عسل باشید که بهتر از هنزا نمی توانید این محصولات را پیدا کنید. برای استراحت به اقامتگاه بید شیرین و تخت سرای صولت بروید که در بند هنزا قرار دارند.

درب بهشت

22 کیلومتر بعد با طبیعت زیبای درب بهشت مرکز بخش ساردوئیه روبه رو می شوید. هیچ کس باورش نمی گردد، جیرفت با آن گرمای همیشگی اش، محلی به نام درب بهشت دارد. در این مکان امامزاده سلطان سیداحمد نیز که یکی از نوادگان موسی بن جعفر بوده واقع شده است. به طور معمول آخر هفته و روزهای تعطیل شهر درب بهشت و جاده ساردوئیه پذیرای عده زیادی مسافر از سایر نواحی و استان های کشور است که برای زیارت و تفریح راهی این منطقه می شوند.

در برخی روزهای تعطیل شمار مسافران و گردشگرانی که به این شهر وارد می شوند به 5 تا 10 هزار نفر هم می رسد. باغ بهشت در خیابان بهادری تنها اقامتگاه این شهر است. دلفارد در 40 کیلومتری درب بهشت واقع شده است که آبشاری در دل کویر دارد و در محل روستای کراه واقع شده است. در همین روستا یک اقامتگاه به نام هفت چشمه وجود دارد. برای استراحت می توانید به آن جا بروید. سفره خانه دلفارد هم می تواند مکان مناسبی برای سرو غذا باشد.

جیرفت

نمایی از مسجد شهر قدیم جیرفت

اگرچه جیرفت جزو نقاط گرجهتی استان به حساب می آید، برای دیدن جاذبه های زیبای این شهر آن را در جهتی که به زاهدان ختم می شد قرار دادیم. جیرفت همان هند کوچک است. همان که سال ها پیش آغاز تمدن را این جا تخمین زده اند. شهری است بزرگ با قابلیت های فراوان. از پرتقال باغ های آن که بگذریم، نمی توان پنیرک که نوعی سبزی این منطقه است و سومسیل را که نوعی از سبزی های محلی است که با آن می خورند، نادیده گرفت.

این جا تِست را که از آرد گندم است برای صبحانه می خورند، ناهار را هم با آب بنه سر می نمایند. موزه باستان شناسی جیرفت، آبگرم دیمند و گویکان، آبگرم در گُرج میجان، مسجد شهر قدیم جیرفت (دقیانوس)، محوطه باستان شناسی کنارصندل از نمونه آثار دیدنی جیرفت هستند. در شهر جیرفت اقامتگاه بوم گردی ثبت نشده اما می توانید در جهت جبال شاخص به سقدرجنب به رستوران ناردون بروید و در ناردون استراحت کنید. رستوران مهرگان چهارراه جاده قدیم هم غذاهای خوش طعمی برای ناهار و شام یک روز گردش در جیرفت دارد.

دهبکری

از جبال شاخص که بگذریم به دهبکری از توابع شهر بم می رسیم که برای رسیدن به آن باید 60کیلومتر را طی کرد. دهبکری هم از خانواده مناطق خوش آب و هوا در 50 کیلومتری بم یعنی در دل کویر واقع شده است. شیرکوه، قنات عاشق و سرو کهن در محله گلستان (کنسیر) محل های خوبی برای استراحت شماست. از نرماشیر یک دوراهی به سمت فهرج و یکی هم به سمت گنبکی می رود که از جهت گنبکی به ایرانشهر ختم می گردد.

اگرچه از شش شهر جنوبی می توان به یکی از شهرهای سیستان رسید به دلیل گرمی هوای این جهت (50 درجه) توصیه نمی گردد. در واقع تنها جهت برای رسیدن به ایرانشهر رودبار است و اگر قصد سفر به دیگر شهرهای جنوبی را داشتید، باید برای رسیدن به مقصد به همین نقطه برگردید.

منبع: برترین ها
انتشار: 12 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 372

به "سفر به کرمان؛ دیار کریمان" امتیاز دهید

1 کاربر به "سفر به کرمان؛ دیار کریمان" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر به کرمان؛ دیار کریمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید