آینده حضور نظامی ترکیه در قطر در صورت حل بحران با کشورهای محاصره کننده
به گزارش بلندانیوز، سفیر سابق ترکیه در دوحه تاکید نمود حتی اگر بحران میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس انتها یابد، این مسئله تاثیری بر حضور نظامی ترکیه در قطر نخواهد گذاشت.
همراه ما باشید و با تور دوحه از مروارید خلیج فارس دیدن کنید و زیبایی های شهر دوحه را در خاطراتتان ثبت کنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، فکرت اوزر با بیان اینکه به حل بحران میان قطر و چند کشور عربی دیگر در نزدیک ترین زمان ممکن درخلال نشست آینده سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در عربستان چشم دوخته است، گفت ترکیه امیدوار است که جزئی از این آشتی احتمالی باشد.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و دنیا را در کانال تلگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
وی خاطر نشان کرد دوحه بیشترین استفاده را از این بحران برد و کشورهای محاصره نماینده در حال حاضر به ارزیابی اوضاع می پردازند.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و دنیا را در کانال اینستاگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
اوزر که با پایگاه خبری عربی 21 تبادل نظر می کرد، اضافه نمود ترکیه از همان لحظه اول آغاز بحران برای سرانجام دادن آن دخالت کرد، ولی پاسخ این بود که این بحران، مسئله ای میان اعراب است و ما نمی خواهیم کسی از خارج در آن دخالت کند، آنگاه ترکیه از تلاشها برای میانجیگری کاره گیری کرد، البته به دیدارها با بعضی مسئولین در بعضی مناسبتها ادامه داد و به آنها تاکید نمود که تمایل دارد این بحران در اسرع وقت حل و فصل گردد.
اوزر ابراز عقیده کرد قطر در نهایت بزرگترین برنده این بحران خواهد بود، چرا که اکنون بسیار قوی تر از زمان پیش از محاصره است، تا جایی که دیگر به هیچ از محصولات و کالاهای کشورهای محاصره نماینده نیازی ندارد، قطر همچنان به تقویت خود در ابعاد سیاسی، مالی، نظامی و غیره پرداخته است و چه آشتی محقق گردد یا خیر، قطر بیشترین بهره را از این بحران برده و چیز زیادی را از دست نخواهد داد.
سفیر سابق ترکیه در دوحه گفت کشورهای محاصره نماینده، 13 شرط برای سرانجام محاصره خود قرار دادند که حتی یکی از این شرطها هم محقق نشد، اگر قطر چهار یا پنج شرط را می پذیرفت، می توان گفت که کشورهای محاصره نماینده به طور نسبی پیروز شده اند، ولی دوحه تا کنون هیچ یک از این شروط را نپذیرفته است و این تاکید می نماید که قطر پیروز بوده نه کشورهای محاصره نماینده و ما معتقدیم که قطر در نهایت از این بحران پیروز بیرون خواهد آمد، ولی امیدواریم که کشورهای محاصره نماینده در این شروط خود بازنگری و بدون قید و شرط مذاکره نمایند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن است ترکیه هم جزئی از این آشتی باشد؟ گفت : ترکیه و قطر شرکای یکدیگر هستند و بر این اساس، می توان در نظر گرفت که ترکیه امیدوار باشد که بخشی از این آشتی باشد، اگر همه طرفها خواستار آن باشند، ترکیه کشور مهم و دارای وزن و صندلی در منطقه است و به طور کلی هیچ امری در منطقه بدون در نظر دریافت ترکیه امکان ندارد محقق گردد.
وی روابط ترکیه و قطر را متمایز و راهبردی توصیف کرد و گفت توافقات مختلفی میان دو کشور منعقد شده است که هدف از آن گسترش روابط دوجانبه است و پس از اجرای این توافقات، روابط میان ما روز به روز در تمام زمینه ها توسعه خواهد یافت و همسویی و همکاری میان برادران بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
سفیر سابق ترکیه در دوحه همچنین در پاسخ به سئوالی درباره آینده حضور نظامی کشورش در قطر خاطر نشان کرد حضور نظامی ترکیه در قطر هرگز تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت و پس از سرانجام بحران و انجام آشتی این مسئله تغییر نخواهد کرد، به ویژه با توجه به اینکه قطر قاطعا شرط بیرون راندن نظامیان ترکیه از خاک خود را رد نموده زیرا این شرط به حاکمیت قطر خدشه وارد می نماید.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا اطلاعاتی درباره جزئیات آشتی احتمالی میان قطر و کشورهای محاصره نماینده اش در اختیار دارد؟ گفت ما خبرهایی از فعالیتهایی برای حل این مسئله می شنویم، امیدواریم که این مشکل سرانجام یابد، ترکیه در ابتدای بحران میان آنها میانجیگری کرد و رئیس جمهور و وزیر خارجه ترکیه چندین سفر به کویت، قطر و عربستان انجام دادند، ترکیه حمایت و قرار دریافت خود در کنار قطر را اعلام نمود، زیرا معتقد است که قطر در معرض ظلم و رفتار ظالمانه قرار گرفته است.
سفیر سابق ترکیه در دوحه گفتت ما امیدوار به آشتی هستیم و بر آن حساب باز می کنیم، توافقات میان قطر و ترکیه علیه هیچ کشوری نیست، فقط همکاری و پشتیبانی و حمایت متقابل در تمام زمینه ها وجود دارد، ترکیه خواستار آشتی و تعامل با تمام کشورهای محاصره نماینده پس از سرانجام بحران است، همانطور که با قطر تعامل نموده است.
وی در پاسخ به این سئوال که چه طرفی میانجیگری ترکیه برای سرانجام بحران میان قطر و کشورهای محاصره نماینده آن را به شکست کشاند؟ گفت ترکیه امیدوار است این بحران سرانجام یابد، من اطلاعاتی درباره تلاشهای ترکیه برای سرانجام آن ندارم، به طور کلی ترکیه همیشه تمام طرفها را درباره ضرورت سرانجام این مشکل نصیحت نموده است.
سفیر سابق ترکیه در دوحه درباره احتمال نزدیک شدن عربستان و امارات به ترکیه در خلال مرحله آینده گفت عقل و منطق می گوید که سرانجام هر مسئله ای با ترکیه اهمیت دارد و هر کشوری که به همکاری یا توافق یا همپیمانی با ترکیه بپردازد، قطعا به نفع آن کشور خواهد بود.
وی درباره برگزاری رزمایش مشترک نیروهای نظامی ترکیه با نیروهای ویژه قطر در دوحه و پیغام این تمرینات مشترک نظامی به طور معین در این برهه زمانی گفت این اقدامات، اقدامات دوره ای و عادی است، در ماه نوامبر هر سال رزمایشهای نظامی ترکیه و قطر برگزار می گردد، کشورهای دوست به شرکت در این رزمایشها دعوت می شوند، کادرهای نظامی ترکیه در پایگاه نظامی در قطر مستقر هستند، هدف آنها همکاری و تبادل تجارب با همتایان خود در قطر است.
وی درباره پیغامدهای احتمالی حمایت نظامی ترکیه از قطر در صورت سرانجام بحران با کشورهای محاصره نماینده گفت : همانطور که می دانید توافقنامه همکاری با قطر از سوی مجلس ترکیه تصویب شده است، همچنانکه حضور نیروهای ارتش در پایگاه ترکیه، به مهار کسانی که احتمالا نیت سوئی علیه قطر داشتند، منجر شد، اخیرا در یکی از رسانه های آمریکایی مطلبی نوشته شده بود مبنی بر اینکه امارات قصد هلی برن نیروهای مزدوری از آمریکای جنوبی در خاک قطر را برای تصرف کاخ امیر قطر و فرودگاه و بندر داشت، ولی به سبب حضور نظامیان ترکیه از انجام آن منصرف شدند.
سفیر سابق ترکیه در دوحه درباره اینکه بحران میان قطر و کشورهای محاصره نماینده چه زمانی به سرانجام می رسد؟ گفت نمی توان تاریخی معینی را مشخص کرد، ولی امیدواریم در نزدیک ترین زمان ممکن این امر محقق گردد.
منبع: خبرگزاری تسنیم