لالایی برای بچه ها؛ تقویت پیوند عاطفی بین مادر و کودک

به گزارش بلندانیوز، خواندن لالایی برای بچه ها موجب آرامش کودک و والدین می شود و گذار مناسبی از فعالیت های روزانه به زمان خواب ایجاد می کند. هنگامی که برای کودک خود لالایی می خوانید، مشغول ابراز عشق و بیان آرزو های تان برای آینده او هستید.

لالایی برای بچه ها؛ تقویت پیوند عاطفی بین مادر و کودک

خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - روزی مادری نزد یک پژوهشگر می رود و از او می پرسد:من از چه زمانی باید آموزش فرزندم را شروع کنم؟، پژوهشگر پاسخ می دهد: فرزند شما چه زمانی متولد خواهد شد؟ زن پاسخ می دهد: متولد خواهد شد؟ او الان پنج ساله است! پژوهشگر شگفت زده شده پاسخ می دهد: شما اکنون پنج سال کامل را از دست داده اید!.

از این داستان می توان نتیجه گرفت که آموزش و پرورش یک کودک از رحم مادر و پیش از تولد شروع می گردد. در زمان باستان مادران به طور سنتی برای بچه های خود لالایی می خواندند و اتفاقات روز را با سبکی آهنگین برای آن ها بازگو می کردند. این فعالیت سنتی تا به امروز ابعاد مختلفی را به خود اختصاص داده است. دانش امروز به این نتیجه رسیده است که نوزادان محیط بیرون را حتی زمانی که در رحم مادرشان هستند، درک می کنند و می توانند به آن واکنش نشان دهند. حتی تصور می گردد که بچه ها در سنین مختلف، به لالایی هایی که در دوران جنینی شنیده اند، به طور موثر واکنش نشان می دهند. اجداد ما بصورت ناآگاهانه با خواندن لالایی برای بچه ها، باعث افزایش سطح آگاهی و هشیاری آنان نسبت به محیط پیرامونشان شده اند.

تاثیر آواز و موسیقی بر نوزادان و بچه ها

پژوهش هایی در مورد نحوه پاسخ گویی نوزادان به لالایی مادران اجرا شده است. بین نوزادانی که در آغوش بوده اند و با آن ها صحبت می شده است و نوزادانی که در گهواره بوده اند و برای آن ها لالایی خوانده شده است، آن هایی که لالایی شنیده اند، زودتر به خواب رفته اند. گویی احساس ارتباطی که برایشان از طریق شنیدن لالایی ایجاد شده است، آرامش بیشتری برایشان داشته است. ممکن است شما خواننده خوبی نباشید، اما نوزادتان با صدای لالایی خواندن شما غرق در آرامش و لذت می گردد.

همه ما می دانیم که بچه ها عاشق موسیقی هستند. تحقیقات اخیر نشان داده اند که گوش دادن به موسیقی موجب رشد مغزی نوزادان و بچه ها نیز می گردد. سلنا چین، موسیقی درمانگر، می گوید: گوش دادن به موسیقی و نوای آهنگین مانند لالایی، باعث فعال شدن بخش های مختلفی از مغز می گردد. خواندن لالایی برای بچه ها موجب ایجاد راستا های نورونی شده که باعث رشد شناختی و گفتاری کودک می گردد. خصوصا در بچه های با نیاز های خاص و بچه ها مبتلا به اوتیسم، موسیقی درمانی بسیار موثر است. هم چنین پژوهش های دیگری بیان می کنند که موسیقی و لالایی برای بچه ها باعث رشد مناطق مرتبط با احساسات در مغز نیز می گردد.

بیشتر بخوانید: تاثیر موسیقی بر نوزادان و بچه ها خردسال

آرامش بخشی لالایی برای بچه ها

خواندن لالایی برای بچه ها اثرات مثبت بسیار دارد. پژوهشی در دانشگاه مونترال نشان داده است که نوزادانی که به لالایی گوش می دهند، مدت زمان بیشتری نسبت به نوزادانی که با آن ها صحبت می گردد، آرام می مانند. حتی اگر لالایی توسط فردی غریبه برای کودک خوانده گردد یا به زبان دیگری باشد، باز هم همین اثر را دارد. بدین ترتیب می توان گفت نوزاد با شنیدن صدای آهنگین توانایی بیشتری برای کنترل احساساتش پیدا می کند.

اما چرا لالایی برای بچه ها اینقدر آرامش بخش است؟ همه چیز به ریتم و ضرباهنگ بر می گردد. نوزاد شما، از نخستین روز های جنینی، در محیطی با صدای ضربان قلب شما، زندگی کرده است. به همین دلیل است که موسیقی و صدای آهنگین و تکرار زیاد واژگان در لالایی تاثیر مثبتی بر او می گذارد.

مزایای خواندن لالایی برای بچه ها

جز اثر آرامش بخشی، خواندن لالایی برای بچه ها مزایای دیگری نیز دار، که به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.

1. رشد مهارت های زبانی

خواندن لالایی برای نوزادان، نوعی از آموزش زبان و گفتار است. نوزاد واژگانی متفاوت با واژگان مورد استفاده در گفتار روزمره می شنود، که موجب غنی شدن دایره واژگانش می گردد.

2. آموزش ریتم و ملودی

خواندن لالایی برای نوزادان، معرفی ریتم و ملودی برای آنان است. نوزادان بدلیل شنیدن صدا های بدن مادر در دوران جنینی، آمادگی زیادی برای پذیرش ریتم و ملودی دارند. نوزادان ریتم را به خاطر می سپارند و آن را به یاد می آورند و حتی بدن خود را متناسب با ریتم به حرکت در می آورند.

3. ایجاد پیوندی قوی بین مادر و کودک

پیوندی که با خواندن لالایی برای بچه ها ایجاد می گردد، بسیار مستحکم و مانا است. هنگام لالایی خواندن، به نوزاد نگاه کنید، او را لمس کنید، کمی تکانش بدهید و از این ارتباط زیبا و دوست داشتنی با نوزادتان لذت ببرید.

4. ارضای نیاز توجه در کودک

خواندن لالایی برای بچه ها موجب می گردد که آنها احساس کنند که مورد توجه خاص شما قرار دارند. این احساس توجه و امنیت روانی، در رشد همه جانبه کودک تاثیر بسیار دارد.

5. بند آمدن گریه نوزاد کولیکی

پژوهش ها نشان داده است که نوزادانی که از کولیک رنج می برند و در اثر درد گریه می کنند، با شنیدن صدای لالایی آرام می شوند و کمتر گریه می کنند.

بیشتر بخوانید: دلایل کولیک نوزادان چیست؟

6. بهترین راه چاره برای خواب کودک

پس از یک روز طولانی، وقتی پدر و مادر خسته تر از آن هستند که برای کودک کتاب بخوانند، خواندن لالایی برای بچه ها موجب آرامش و به خواب رفتن سریعتر آنان می گردد. پس بهتر است متن لالایی را برای نوزاد تغییر داد، به گونه ای که اسمش در لالایی تکرار گردد و در لالایی به فعالیت های روزانه او یا خانواده اش اشاره گردد.

بیشتر بخوانید: علت نخوابیدن نوزاد در شب چیست؟

7- کاهش استرس مادر

دکتر دنی پالمر ولف، مسوول پروژه تحقیقاتی اثرات لالایی برای بچه ها می گوید: اگرچه خواندن لالایی برای بچه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما برای مادران نیز آرامش بخش است. مادرانی که تحت فشار های عصبی و استرس زیاد قرار دارند، یا مادرانی که نوزادانشان در بخش مراقبت های ویژه قرار گرفته است، با خواندن لالایی آرام می شوند و از سطح استرس شان کاسته می گردد.

اگر هنوز هم خواندن لالایی برای کودکتان را شروع نکرده اید یا برایتان سخت است و لالایی بلد نیستید، با صدای آهنگین هممممم شروع کنید. این صدا اثر آرامش بخش فوق العاده ای روی شما و کودکتان دارد. صدای هممممم موجب آرامش سیستم اعصاب می گردد و به همین دلیل در کلاس های یوگا نیز از آن استفاده می گردد.

برگرفته از: newyorktimes، musicaustralia و kidspot

منبع: setare.com
انتشار: 16 اسفند 1399 بروزرسانی: 16 اسفند 1399 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 1260

به "لالایی برای بچه ها؛ تقویت پیوند عاطفی بین مادر و کودک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لالایی برای بچه ها؛ تقویت پیوند عاطفی بین مادر و کودک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید