درمان علائم بیماری اوتیسم با یک داروی ضدصرع!

به گزارش بلندانیوز، دانشمندان می گویند یک داروی ضدصرع که با قیمتی مقرون به صرفه در بازار وجود دارد، در آزمایش روی موش ها توانسته است اثر بیماری اوتیسم را خنثی کند.

درمان علائم بیماری اوتیسم با یک داروی ضدصرع!

دانشمندان می گویند داروی 3 دلاری لاموتریژین (Lamotrigine) که پیش تر برای بیماری صرع استفاده می شد، توانسته است علائم بیماری اوتیسم را در موش ها از بین ببرد. آن ها حالا قصد دارند این دارو را روی نمونه های انسانی آزمایش نمایند.

گروهی از پژوهشگران مؤسسه هکتور آلمان دریافته اند که داروی ضدصرع لاموتریژین می تواند مسائل رفتاری و اجتماعی مرتبط با بیماری اوتیسم را کاهش دهد. موریتز مال، بیولوژیست سلولی و محقق ارشد این پژوهش می گوید: ظاهراً درمان دارویی در بزرگسالی می تواند اختلالات سلول های مغزی را رفع کند و جلوی ناهنجاری های رفتاری در بیماران اوتیسم را بگیرد.

لاموتریژین که با نام لامیکتال هم فروخته می گردد، دارویی مقرون به صرفه قیمت است که تغییر سلول های مغزی بر اثر جهش ژنتیکی را معکوس می نماید. این دارو معمولاً برای بیماران مبتلا به صرع و اختلال دوقطبی استفاده می گردد. اما حالا دانشمندان دریافته اند که لاموتریژین می تواند به درمان اوتیسم هم یاری کند.

پروتئین MYT1L در عملکرد داروی اوتیسم نقشی کلیدی دارد

دانشمندان پیش تر کشف نموده بودند که پروتئین MYT1L نقش مهمی در تعدادی از بیماری های عصبی ایفا می نماید؛ بنابراین آن ها برای آنالیز اثر این پروتئین بر اوتیسم، آزمایش هایی را روی موش ها و سلول های عصبی انسان در آزمایشگاه انجام دادند. در این آزمایش ها، غیرفعال سازی پروتئین MYT1L منجر به بیش فعالی الکتروفیزیولوژیکی شد.

موش هایی که MYT1L در بدن آن ها غیرفعال شده بود، علائمی را از خود به نمایش گذاشتند که شبیه به اختلال اوتیسم بود. محققان می گویند عجیب ترین نکته این بود که عصب های فاقد MYT1L کانال های سدیمی اضافه ای ایجاد کردند که معمولاً مختص سلول های ماهیچه ای قلب است.

محققان می گویند این پروتئین برای رسانایی الکتریکی و عملکرد سلولی حیاتی است، چون به یون های سدیم اجازه می دهد در غشای سلولی حرکت نمایند. عصب هایی که بیش ازحد کانال سدیمی داشته باشند، می توانند دچار بیش فعالی الکتروفیزیولوژیکی شوند. ولی داروی لاموتریژین قادر است سطح فعالیت سلول های عصبی فاقد MYT1L را به حد عادی برگرداند. این دارو در موش ها بخشی از رفتار های مرتبط با اوتیسم مثل بیش فعالی را هم خنثی نموده است.

پژوهشگران حالا در تلاشند تا اثر لاموتریژین بر MYT1L را در آزمایش های انسانی آنالیز نمایند. نتایج این مطالعه در Molecular Psychiatry منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

منبع: فرادید
انتشار: 1 اسفند 1401 بروزرسانی: 1 اسفند 1401 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 2005

به "درمان علائم بیماری اوتیسم با یک داروی ضدصرع!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان علائم بیماری اوتیسم با یک داروی ضدصرع!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید