جزئیات خدمات رسانی جمعیت هلال احمر به زائران اربعین

به گزارش بلندانیوز، کمیته ستاد هماهنگی اربعین جمعیت هلال احمر به صورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید.

جزئیات خدمات رسانی جمعیت هلال احمر به زائران اربعین

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، کمیته ستاد هماهنگی اربعین جمعیت هلال احمر به صورت ویدئو کنفرانس در محل مرکز فرماندهی، کنترل و هماهنگی عملیات ECC در ساختمان صلح جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید.

نمایندگانی از معاونت ها و زیر مجموعه های هلال احمر با نیرو های جمعیت در مرز های خسروی، مهران، چزابه، شلمچه و همچنین سازمان امداد و نجات هلال احمر در این کمیته به تبادل اطلاعات و گزارش آخرین وضعیت پرداختند.

حمیدرضا اسکاش جانشین دبیر کل ستاد اربعین جمعیت هلال احمر، از احتمال وقوع اپیدمی عفونت دستگاه گوارشی به صورت اسهال و اسهال خونی در میان زائران اربعین اطلاع داد و گفت: هنوز اپیدمی رخ نداده، اما تعداد بیمارانی که دچار این عفونت و عارضه اسهال و اسهال خونی هستند، در حال افزایش است که در این کمیته اقدامات لازم جهت فراهم شدن آمادگی رویارویی با اپیدمی در صورت ضرورت انجام خواهد شد.

سازمان امداد و نجات در این کمیته طی گزارشی بیان کرد در داخل خاک عراق ما مسئولیت پشتیبانی درمانی را داریم که جمعاً از منابعی همچون 44 آمبولانس، 8 اتوبوس آمبولانس و 208 نیروی امدادی برخورداریم. تاکنون 216 نفر مصدوم به مرز های ایران منتقل شدند و فهرست و اسامی این افراد را که به داخل خاک ایران منتقل شدند، داریم. در صورت رسیدن به مرز اپیدمی نیز منابع موجود سازمان امداد و نجات حسب دستور و در صورت احتیاج آمادگی لازم را خواهند داشت.

علاوه بر این با هماهنگی هایی که انجام دادیم در صورت احتیاج 11 آمبولانس در مرز مهران هر کدام با راننده، تجهیزات کامل و نیرو های فوریتی فراهم کردیم که در صورت ضرورت بتوانند برای این موضوع خدمات بدهند. در مرز خسروی 4 آمبولانس، در مرز شلمچه 4 آمبولانس و در مرز چزابه نیز 4 امبولانس از استان های مشخص در نظر گرفته شده اند. جمعاً 23 امبولانس با تجهیزات و نیروی انسانی در نظر گرفته شده و در صورتی که شرایط ایجاب کند، آماده است.

در بخش اسکان اضطراری در هر 4 مرز، مجموعاً برای 53 هزار نفر شرایط اسکان اضطراری را فراهم کردیم. در تهران 20 تیم عملیاتی در شیراز 10 تیم عملیاتی و اصفهان 10 تیم عملیاتی برای شرایط اضطرار در نظر گرفتیم که خدای ننموده در صورت بروز حادثه خاصی هماهنگی ها اجرا شده تا توسط هواپیما به خاک عراق اعزام گردد. در هر کدام از مرز های 4 گانه نیز سه تیم برادر و یک تیم خواهر تیم عملیاتی مستقر داریم که این تیم عملیاتی مرز ها در صورت بروز شرایط اضطرار به خاک عراق ورود خواهند کرد.

4 بالگرد آماده برای استفاده از شرایط ضرورت هم داریم که بیشتر به عنوان پشتیبان برای استقرار نیرو و خدمات اورژانسی استفاده می شوند و به صورت یاری مشخص به اورژانس کشور، بالگرد های ما شرایط ایزوله را هم می توانند فراهم نمایند. مرز خسروی نیز در این کمیته ضمن اعلام گزارشی تأکید کرد دیشب در کل استان سه هزار و 360 نفر اسکان اضطراری داشتیم. با توجه به احتمال بروز اپیدمی به تمام تیم های عملیاتی اعلام آماده باش کردیم و 5 دستگاه آمبولانس و یک بالگرد مستقر ما آماده هر گونه عملیات هستند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر نیز که در نجف حضور داشت در این کمیته بیان کرد مشکل اصلی ما اکنون ازدحام جمعیت است و تراکم نیروی انسانی که بسیار بالاست و البته تاحدودی قابل پیش بینی بود.

محمدتقی حلی ساز اضافه کرد: هر جا که ازدحام جمعیت باشد مسائل هم به دنبال می آورد. البته تمهیداتی اندیشیده شده همچون افزایش مراکز درمانی و تأمین دارو و تجهیزات. اما به نظر می رسد خدمات زائران مثل آب، سرویس بهداشتی و مسکن با مسائل روبرو است.

وی در مورد تعداد بیماران عفونت گوارشی که افزایش داشته و ایجاد نگرانی نموده، گفت: دیروز 100 مورد بیمار اسهال داشته ایم. همچنین آمار تصادفات ما بیشتر از نرمال است، اما شاخصی برای ارزیابی نداریم. هر روز متأسفانه شاهد گزارش تصادف هستیم که آخرین مورد صبح امروز بود. متأسفانه خستگی و خواب آلودگی منجر به افزایش مصدومان تصادفی شده که به این وسیله از رانندگان گرامی خواهش می کنیم با توجه به شرایط ویژه جانب احتیاط را بیشتر رعایت نمایند.

حلی ساز گفت: هنوز الگوی مراجعین ما بیشتر مسائل اسکلتی، عضلانی، گرفتگی عضلات، درد مفاصل و مواردی از این دست است.

وی همچنین در پاسخ به اینکه در مورد خستگی پزشکان و فشار احتمالی با توجه به افزایش زائران چاره ای اندیشیده شده یا خیر؟ گفت: فشار کاری قطعاً بالاست، اما پزشکان ما نیرو های داوطلبی هستند که بدون تقاضای اجر و مزد و به عشق اباعبدالله خستگی ها را راحت می پذیرند و ما هم سعی می کنیم فشار زیادی به آنان وارد نگردد و طبیعتا بعد از خاتمه عملیات، با تیم های تازه نفس جانشین می شوند. مرز چزابه نیز طی گزارشی بیان کرد خوشبختانه تنها 9 تن مصدوم داشتیم که به خاک کشور منتقل شدند و با توجه به اینکه مرز 24 ساعته باز و روان بوده، خوشبختانه اینجا مشکل اسکان اضطراری و احتیاج به اسکان نداشته ایم. مرز شلمچه نیز بیان کرد 5 مورد فوتی و حدود 63 مصدوم داشتیم و تعامل بین نیرو های هلال احمر و اورژانس خیلی خوب است. حدود 3 هزار نفر اسکان داده شده اند و الان مرز باز است و مورد خاصی وجود ندارد.

نماینده سازمان داوطلبان بیان کرد: وظیفه بازپیوند خانواده ها و مهجورین به نیرو های این سازمان سپرده شده و ما 25 نفر نیرو در یک قرارگاه روبروی کنسولگری ایران در شهر کربلا مستقر داریم که دریافت، ساماندهی و اقدامات نهایی برای مهجورین و در راه ماندگان را بر عهده گرفته اند. تا امروز حدوداً 20 تا 25 نفر در روز از کنسول گری ایران در کربلا به ما ارجاع داده شده که شامل گم شده ها، فقدان مدارک، فقدان پول، مهجور بودن و بعضاً مشکل بیماری، دارویی و مصدومیت بوده است. هر روز کار این افراد اجرا شده و ما نیرو های پزشکی و دارویی هم آنجا داریم که در صورت احتیاج درمان مقطعی راانجام دهند. با شناسایی افراد آن ها را به مرزی که وارد شده اند، بر می گردانیم و در مرز ها معاونت داوطلبان استان حضور دارند و آن افراد را تحویل می گیرند. ساماندهی افرادی که خانواده هایشان در کربلا شناسایی می شوند نیز کار دیگر این مجموعه است. سازمان داوطلبان به صورت صد درصدی در صورت شیوع و اپیدمی بیماری آماده یاری رسانی و ارسال نیرو های تخصصی است و داوطلبانی را که در مرز ها خدمت می دهند به هر تعداد که لازم باشد در صورت احتیاج اعزام می کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 4 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 217

به "جزئیات خدمات رسانی جمعیت هلال احمر به زائران اربعین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیات خدمات رسانی جمعیت هلال احمر به زائران اربعین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید