افزایش 72 درصدی ارزش صندوق های ETF

به گزارش بلندانیوز، به گزارش خبرنگاران، عباس معمارنژاد، معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد و دارایی گفت: اگر کسی 2 میلیون تومان در صندوق ETF پذیره نویسی کند، امروز 3 میلیون و 450 هزار تومان صاحب شده است. به عبارت به هر فرد یک میلیون و 450 هزار تومان سود می رسد. بنابراین، این را باید دهک های متوسط و پایین درآمدی بخرند و گرنه کسی که پولدار است شاید این افزایش اثری در زندگی او نداشته باشد اما اگر خانواده 4 نفره، 8 میلیون تومان بگذارد، یک ماه بعد که امکان فروش این سهام وجود دارد 13 میلیون و 800 هزار تومان سود می نماید. البته این به ارزش امروز است و شاید تا ماه دیگر این ارزش بالاتر نیز برود.

افزایش 72 درصدی ارزش صندوق های ETF

وی ادامه داد: شما دیدید که دولت برای وام یک میلیون تومانی تسهیلات کرونا چقدر به زحمت افتاد اما در ETF هر فرد دو میلیون تومان از واحدهای سرمایه گذاری صندوق را بخرد، در حال حاضر ارزش آن 3 میلیون و 450 هزار تومان است. بنابراین ما باید تشویق کنیم که دهک های پایین درآمدی و کارمندان و … این سهام را خریداری نمایند چرا که اگر الان دو میلیون تومان بدهند ماه بعد حدود 4 میلیون تومان می توانند برداشت نمایند؛ از این منظر به شرایط اقتصادی مردم هم یاری می گردد.

معاون امور بانکی، بیمه وزارت اقتصاد با اشاره به مقایسه قیمت نمادها در زمان تحویل دولت و قیمت روز تابلو، گفت: قیمت هر سهم بانک تجارت که دولت در این صندوق گذاشته است 104 تومان بود، اما امروز ارزش آن 209 تومان است. بانک صادراتی که دولت با رقم 107 تومان در صندوق گذاشته، امروز 199 تومان است. سهام بانک ملت را نیز دولت 1,045 تومان گذاشته است اما امروز به 1,750 تومان رسیده است. قیمت سهام بیمه البرز هم 720 تومان بوده است اما امروز بالای هزار تومان است.

معمارنژاد ادامه داد: به این دلایل است که بنظر من قشر ضعیف باید متوجه شوند که دولت با چه قیمتی سهام را در صندوق آورده، به آنها می فروشد و امروز ارزش آن چقدر است؛ ما علاقه مندیم که مردم محروم سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و … این سهم ها را بخرند.

وی درباره ارزش کل سهام نیز گفت: ارزشی که ما در صندوق گذاشتیم و از مردم پول خواهیم گرفتیم 16 هزار و 700 میلیارد تومان به علاوه 1,043 میلیارد تومان است و عملا مردم 17,700 میلیارد تومان پول می دهند اما ارزش سهمی که دارند امروز حدود 30 هزار میلیارد تومان است. البته ما به دولت 16,700 هزار میلیارد تومان می دهیم و این هزار میلیارد تومان هم مال مردم است، داخل این صندوق نگهداری و سرمایه گذاری شده و برای بازارگردانی و یاری به صندوق استفاده می گردد.

چرا سهام دولت مستقیما در بورس عرضه نشد؟

معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که چرا دولت سهام خود را به جای ETF در بورس عرضه نکرد، گفت: دولت سه راه برای واگذاری سهام این شرکت های دولتی در اختیار داشت. روش اول روش واگذاری به سبک بلوکی بود؛ در این روش یک شرکت سهام را به صورت بلوکی خریداری می نماید؛ در این روش، دولت می تواند سهام را حتی 20 درصد بالاتر از قیمت روز بفروشد. در این روش مدیریت و مالکیت هر دو واگذار می گردد.

وی ادامه داد: روش دوم این است که این سهام در بورس عرضه گردد و به قیمت تابلو فروخته گردد. در این مدل درست است که مالکیت و مدیریت واگذار می شد اما فقط آنهایی که معامله گر بورس هستند می توانند سهام این شرکت ها را خریداری نمایند و مردم عادی که کد بورسی ندارند، امکان خرید آن را نخواهند داشت؛ بنابراین فایده و سود آن تنها به افرادی که در بورس معامله می نمایند می رسد.

معمارنژاد درباره سومین روش واگذاری سهام نیز شرح داد: روش سوم که دولت از آن استفاده کرد، صندوق ETF است؛ وقتی سهام در قالب این صندوق واگذار گردد، تمام مردم می توانند پذیره نویسی نموده و اقدام به خرید این سهام نمایند. به عبارتی حوزه شمول و خریداران را به تمام افرادی که در جامعه هستند گسترش می دهد. بنابراین هدف ما از این کار این بود که بتوانیم وسعت بیشتری از مردم را پوشش دهیم که این به مردمی کردن اقتصاد و گسترش فرهنگ سهام داری یاری می نماید. این در حالی است که دولت در این روش سهام را ارزان تر نیز می فروشد.

اگر هدف، تامین کسری بودجه بود سهام را به روش بلوکی واگذار می کردیم

وی اضافه نمود: ارزش صندوق واسطه گری اقتصادی یکم صندوق 30 هزار میلیارد تومان است. اگر ما آن را به صورت بلوکی می فروختیم می توانستیم آن را 20 درصد بالاتر از قیمت تابلو بفروش برسانیم و اگر هدف، تامین کسری بودجه بود، این بهترین روش بود.

معاون وزیر اقتصاد اضافه نمود: البته روش بلوکی درد سر خودش را هم دارد و از جمله دردسرهای آن، بحث اهلیت خریدار است. معمولا در واگذاری بلوکی این چالش مطرح می گردد که آیا خریدار اهلیت دارد و آیا قیمت عادلانه بود یا خیر. اما در روش ETF این حرف و حدیث ها وجود ندارد و طیف وسیعی از مردم مورد هدف قرار می گیرند.

معمار نژاد ادامه داد: اگر ما این سهام را به قیمت تابلو می فروختیم نیز امکان مدیریت برای سهام داران خرد وجود نداشت. چرا که اگر 37 میلیارد سهم عرضه می کردیم، حدود 4 میلیون آن را می خریدند اما عملا نمی توانستند به مدیریت وارد شوند و تنها در مجمع شرکت می کردند. در هر صورت در این روش هم مدیریت در دست عده ای قرار می گرفت و مردم مدیریت نمی کردند.

هر کسی که بیشتر از یک دهم درصد واحد داشته باشد، در مجمع حضور می یابد

وی با اشاره به نحوه انتقال مدیریت سهام به مردم، گفت: در اساس نامه ETF آمده است که دولت موظف است تا انتها سال 1400 ترتیبی را اتخاذ کند که هر کسی که بیشتر از یک دهم درصد واحد داشته باشد بتواند در مجمع حضور یابد.

معمارنژاد درباره احتیاج به کدبورسی در معامله واحدها گفت: برای ثبت نام، احتیاجی به کد بورسی نیست اما یک ماه بعد از اینکه این یونیت ها قابل معامله شد افراد باید کد بورسی بگیرند. ما معمولا دو الی سه میلیون فعال بورسی داریم و به مردم هم اطلاع رسانی کردیم و گفتیم و تبلیغ کردیم و یک ماه فرصت دادیم و تا زمانی که فردی نخواهد واحدها را معامله کند احتیاجی به کد بورسی ندارد بنابراین حجم وسیع تری از مردم در برگرفته می شوند.

معاون وزیر اقتصاد درباره زمان ورود صندوق های دیگر ETF، گفت: احتمالا یکی از آنها اواخر خرداد و دیگری اواسط مرداد ماه عرضه می گردد.

وی درباره اینکه آیا شرکت های حقوقی نیز می توانند پذیره نویسی نمایند یا خیر، گفت: در فاز اول پذیره نویسی نمی توانند اما می توانند واحدها را در بازار ثانویه بخرند.

منبع: مهر

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 3 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 804

به "افزایش 72 درصدی ارزش صندوق های ETF" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش 72 درصدی ارزش صندوق های ETF"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید