پیغام مهم ظریف درباره خروج آمریکا از برجام و تناقض های رفتاری واشنگتن

به گزارش بلندانیوز، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار ویدیویی، به خروج آمریکا از برجام و تناقض های رفتاری واشنگتن در رجوع به این توافق و قطعنامه 2231 شورای امنیت پرداخت.

پیغام مهم ظریف درباره خروج آمریکا از برجام و تناقض های رفتاری واشنگتن

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در آمریکا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی آمریکا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی آمریکا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های آمریکا انتخاب کنید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، ظریف شنبه شب در پیغامی ویدیویی در توئیتر با عنوان از زبان خودشان این سؤال را عنوان نمود: آیا آمریکا این حق را دارد که به عنوان مشارکت نماینده برجام به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متوسل گردد؟

در این ویدیو بخشی از سخنرانی دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در 18 اردیبهشت 1397 آمده است که اظهار داشت: امروز اعلام می کنم که ایالت متحده از توافق هسته ای با ایران خارج می گردد.

سپس کاخ سفید، بیانیه ای در این باره صادر کرد که به توقف مشارکت آمریکا در برجام اشاره صریح دارد.

صحبت های دو هفته بعد مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز در ویدیوی منتشر شده توسط ظریف، گنجانده شده است. پمپئو گفت: پرزیدنت ترامپ دو هفته پیش توافق هسته ای با ایران را فسخ کرد.

همچنین در متن مکتوب کنفرانس خبری جان بولتون مشاور وقت امنیت ملی آمریکا در تاریخ 28 می 2018 آمده است: ما از توافق خارج شده ایم.

برایان هوک مسؤول گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری گفت: در خصوص اسنپ بک [یا مکانیسم ماشه باید بگویم که] ما دیگر در توافق نیستیم و طرف های توافق باید خودشان تصمیم گیری نمایند.

در پیغام ویدیویی ظریف به شکست کوشش آمریکا برای تصویب قعطنامه علیه ایران و تمدید تحریم تسلیحاتی و مخالفت 13 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد با فشارهای آمریکا برای بازگرداندن تحریم های ایران اشاره نمود.

گزارش رسانه هایی مانند سی.ان.ان و وال استریت ژورنال درباره رد قطعنامه پیشنهادی آمریکا و گزارش نیویورک تایمز در خصوص انزوای آمریکا، مواردی است که در ویدیوی ظریف به آنها اشاره شده است.

در این ویدیو به صحبت های پمپئو اشاره شده که گفته است: ما کاملاً آگاهیم که مکانیسم ماشه، گزینه ای نیست که برای آمریکا در دسترس باشد. ما می خواهیم در چارچوب قدرت آمریکا هر کاری انجام دهیم تا اطمینان یابیم که تحریم تسلیحاتی علیه ایران تمدید می گردد.

ظریف، بخشی از یادداشت بنیاد کارنگی را نقل کرد که در آن آمده است: وقتی ترامپ از توافق با ایران خارج شد تصمیم گرفت تا از مکانیسم ماشه که همه تحریم های تعیلق شده در توافق هسته ای را باز می گرداند، استفاده نکند.

این بنیاد به نقل قولی از بولتون اشاره نموده که گفته بود: ما از مفاد آن استفاده نمی کنیم زیرا از توافق خارج شده ایم.

ظریف در پیغام خود گفت: آمریکا پس از خروج رسمی و آشکار از برجام در بالاترین سطح و تک تک تعهداتش در برجام قطعنامه 2231 نمی تواند بی جهت هیچگونه حق طبق آن قطعنامه برای خود قائل باشد.

در سرانجام این پیغام ویدیویی ظریف در توئیتر به صحبت های پمپئو ارجاع شده است که گفته بود: من مدیر سیا بود. ما دروغ گفتیم. ما فریبکاری کردیم. ما دزدی کردیم. ما دوره های آموزشی کاملی [در این باره] داشتیم.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا عصر پنج شنبه به وقت محلی به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک رفت تا در ملاقات با دیجانی سفیر و نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل که ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، درخواست دولت

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا را برای بازگرداندن تحریم های شورای امنیت علیه ایران ارائه دهد.

در این ملاقات که برایان هوک نماینده مستعفی آمریکا در امور ایران وزیر خارجه ترامپ را همراهی کرد، پمپئو نامه ای را با امضای کلی کرافت نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد ارائه داد که در آن اعلام شده است ایران به تعهدات برجامی خود عمل ننموده و همچنین ممنوعیت تسلیحاتی را نقض نموده است.

دقایقی بعد، سه کشور اروپایی عضو برجام با صدور بیانیه ای اظهار داشتند که از اقدام آمریکا برای به کارگیری مکانیسم ماشه علیه ایران حمایت نمی نمایند. آنها با اشاره به ضرورت حفظ فرآیندها و ساز وکارهایی که اساس چندجانبه گرایی است، توضیح دادند: ما از تمام اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد می خواهیم تا از هر اقدامی که باعث تعمیق اختلافات در شورا می گردد و یا پیغامدهای منفی جدی در پی دارد پرهیز نمایند.

جوسپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه ای که بامداد آدینه در تارنمای سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا منتشر شد، توضیح داد: همان گونه که بارها اظهار داشتم، آمریکا به طور یکجانبه به مشارکت خود در برجام در تاریخ 8 می 2018 سرانجام داد و متعاقباً در هیچ یک از فعالیت های مرتبط با این توافق شرکت نکرد. بنابراین، این کشور نمی تواند در کسوت طرف برجام از مکانیسم ماشه در قطعنامه 2231 استفاده کند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 18 مهر 1399 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: bolandanews.ir شناسه مطلب: 964

به "پیغام مهم ظریف درباره خروج آمریکا از برجام و تناقض های رفتاری واشنگتن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیغام مهم ظریف درباره خروج آمریکا از برجام و تناقض های رفتاری واشنگتن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید